13.9 C
Kotor

Slušaj online radio

U Brodosplitu se polože kobilica polarnog kruzera

Janssonius- polarni kruzer

U Brodograđevnoj industriji Split bit će položena kobilica za novogradnju 485 putničkog broda za krstarenja polarnim područjima, koji će nositi ime Janssonius. Riječ je o brodu za polarne ekspedicije, koji je ugovoren za krajnjeg naručitelja – kompaniju Oceanwide Expeditions, koja je specijalizirana za ekspedicijska putovanja na Antarktiku i Arktik.

Brod je dugačak 108,6 metara, širok 17,6 metara, a brzinu od 15 čvorova osiguravaju mu dva glavna motora ukupne snage 4260 kW. Moći će ugostiti 194 putnika smještenih u 81 kabinu, o kojima će se brinuti 78 članova posade. Svojim će putnicima, kako navode iz Brodosplita, ponuditi visoki hotelski standard te razne kategorije kabina, od prostranih apartmana do dvosobnih i četverosobnih kabina, gdje će im se s višestruko osiguranim sustavima koji ih opslužuju omogućiti siguran i ugodan boravak. Brod za krstarenja polarnim područjima bit će izgrađen u klasi LR PC6, koja ispunjava posljednje zahtjeve Lloyd Registra za plovila Polar Class 6, a na raspolaganju prvim putnicima bit će za arktičku sezonu 2021./2022. godine.

“Nakon prošlogodišnje isporuke prvoga polarnoga kruzera Hondius koji je na veliko zadovoljstvo vlasnika i korisnika odradio svoju prvu arktičku i antarktičku sezonu, ovaj novi brod nastavak je uspješne suradnje Brodosplita i nizozemskog brodovlasnika. Razvijajući vlastitu flotu brodova prilagođenih ledenim morima, Oceanwide Expeditions promovira male, fleksibilne ture koje putnicima pružaju bliski kontakt s polarnim divljim životinjama, krajolicima i povijesnim znamenitostima”, saopštili su iz Brodosplita.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije