18.4 C
Kotor

Slušaj online radio

U Crnoj Gori prosječna zarada u martu 781 eur-a

Tivat-zarada foto Boka News

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u martu je, prema podacima Monstata, iznosila 781 EUR i bila je 1,3 odsto veća u odnosu na februar.

Prosječna neto zarada u martu je, u odnosu na isti mjesec prošle godine, porasla 10,9 odsto.

Prosječna bruto zarada u martu je iznosila 970 EUR.

Prosječna bruto zarada je u prvom kvartalu ove godine, u odnosu na četvrto prošlogodišnje tromjesečje, zabilježila rast od 6,9 odsto.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u martu su u odnosu na februar porasle u sektorima poslovanje nekretninama 10,5 odsto, informisanje i komunikacije 7,3 odsto, snabdjevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 5,1 odsto, državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje 2,7 odsto, građevinarstvo 2,6 odsto, finansijske i djelatnosti osiguranja 2,4 odsto.

Rast je zabilježen i u sektorima prerađivačka industrija 2,2 odsto, ostale uslužne djelatnosti 2,1 odsto, snabdjevanje vodom i upravljanje otpadnim vodama 1,7 odsto, trgovina na veliko i malo; popravka motornih vozila i motocikala jedan odsto, vađenje ruda i kamena 0,4 odsto i obrazovanje 0,2 odsto.

Pad neto zarade u martu u odnosu na prethodni mjesec zabilježen je u sektorima administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 2,2 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo dva odsto, usluge smještaja i ishrane 1,2 odsto, zdravstvena i socijalna zaštita 0,8 odsto, umjetničke, zabavne i rekreativne djelatnosti 0,6 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 0,4 odsto i saobraćaj i skladištenje 0,3 odsto.

Najčitanije