16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji troje novozaraženih, izliječeno 52

Dubrovnik- foto Hina

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u protekla 24 sata zabilježene su tri novooboljele osobe od Covida-19, a izliječene su 52 osobe, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer civilne zaštite.

Zaražene su dvije osobe iz Dubrovnika i jedna osoba koja nema prebivalište u županiji. Za jednu osobu je utvrđena epidemiološka veza.

Od 52 izliječenih njih 17 je iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića, devet iz Župe dubrovačke, šest iz Ploča, pet iz Konavala, dvije iz Opuzena, jedna iz Slivnog i jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 49 osoba. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je jedan na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a šest ih je na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 652 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere, ukupno 99. od početka pandemije. Od jučer obrađeno je 35 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 23 495.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Izvor:Hina

Najčitanije