20 C
Kotor

Slušaj online radio

U kotorskom habu večeras Forum mladih umjetnika

KotorArt talenti

Međunarodni festival KotorArt organizuje večeras u 21 sat Forum mladih umjetnika u Kreativnom habu u Kotoru.

Na ovom skupu će se analizirati i promišljati o aktuelnom stanju u umjetničkoj muzici Crne Gore, sa fokusom na položaj mladih umjetnika, i predložiti mjere koje bi doprinijele njenom budućem poboljšanju i razvoju.

Kako navode organizatori, u okviru cjelodnevnog programa planiran je zatvoren rad dvije fokus grupe o institucionalnim i umjetničkim aspektima teme, nakon čega će biti upriličen i javni program.

Učesnici Foruma mladih umjetnika su pijanisti Andrija Jovović i Miljana Nikolić, sopranistkinja Petra Radulović, violončelisti Sari Šaćiri, Eden Sekulović i Kosta Popović, violinisti Viktor Huter, Vukica Rašović i Dušan Obrenović, kao i kompozitor Marko Kovač.

“Mladi umjetnici, među kojima je većina bila angažovana u okviru višegodišnjeg serijala KotorArt talenti, imaće priliku da u okviru Foruma razmjene iskustva iz različitih evropskih zemalja u kojima studiraju i žive, daju komparativne primjere i ideje koje mogu uticati na podizanje kvaliteta kulturnog života Crne Gore, i temama koje se tiču mladih. Ove mlade profesionalce će kroz fokus grupe i debate voditi moderatorke Marija Ružić Stojanović, direktorica programa za jačanje kapaciteta OCD institucija i medija, i Sara Mandić, pijanistkinja i menadžerka u kulturi i medijima”, navode u saopštenju.

Serijal KotorArt talenati ove godine je podržan od strane agencije za luksuzne nekretnine, Montenegro Sotheby’s Realty, dugogodišnjeg i važnog prijatelja i poslovnog partnera festivala.

Najčitanije