31.6 C
Kotor

Slušaj online radio

U Kotoru boravi oko četiri hiljade turista – u toku CIM forum (Creative Industries and Media Forum)

Kotor foto Boka News

U Kotoru boravi 4,12 hiljada turista, saopšteno je iz lokalne Turističke organizacije (TO).

Od ukupnog broja gostiju, njih 2,99 hiljada je u privatnom smještaju, 1,06 hiljada u hotelskom, 22 u hostelima, a 53 u kampovima.

U privatnom smještaju najbrojniji su gosti iz Rusije, Turske, Srbije, Velike Britanije i Njemačke.

Kotor – foto Boka News

U hotelskom smještaju nabrojniji su gosti iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Izraela, Turske i zemalja regiona.

Prema podacima sa Turističko-informativnog centra, grad je u toku prošle sedmice obišlo 20,25 hiljada izletnika, od čega njih 11,5 hiljada u danima vikenda.

Najbrojnije su bile grupe iz Turske, SAD, Francuske, Velike Britanije, Poljske.

Kotor – CIM forum (Creative Industries and Media Forum) od 6. do 9. juna

CIM Forum

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić dogovorili su potpisivanje Memoranduma o prijateljstvu Sarajeva i Kotora.

Saopštili su to sinoć u Kotoru, na CIM forumu (Creative Industries and Media Forum), učestvujući na panel diskusiji „Kreativni gradovi – vizije i izazovi“.

Karić je istakla kako Kotor i Sarajevo nikada nisu bili bliži, dok je Jokić naglasio kako se na zvaničnom susretu, koji je juče upriličen, razgovaralo o mnogim saradnjama koje će, nagovijestio je, biti vidljive već tokom ovog ljeta.

Na otvaranju CIM foruma Jokić je istakao zadovoljstvo zbog ljudi koji dolaze na ovaj događaj.

„To čini ovaj grad posebnijim, čini ga mjestom gdje će se razmijeniti ideje, ali ga čini i fokusnom tačkom odakle očekujem da ovi skupovi proizvedu ideje koje će poboljšati ne samo Kotor, ne samo državu Crnu Goru nego će poboljšati svakog od nas pojedinačno i uslove u kojima živimo”, ustvrdio je Jokić.

Kotor i Sarajevo, koji su članovi Mreže balkanskih gradova B40, već godinama njeguju blisku saradnju.

Najčitanije