18 C
Kotor

Slušaj online radio

U Kotoru otvorena izložba „Bez naziva“, umjetnice Dušice Ivetić

Izložba otvaranje – Dušica Ivetić

Izložba djela „Bez naziva“, autorke Dušice Ivetić, otvorena je u kotorskoj Galeriji solidarnosti. Izbjegavajući uobičajeni način otvaranja umjetničkih dešavanja, autorka je kazala da u Galeriji solidarnosti njen rad, pored likovnih i estetskih karakteristika, označava prostor i praznine cjeline koja na slikama dominira iz određenog razloga.

– U pitanju je poziv posmatraču da nadogradi slike kroz svoju ličnu percepciju i kreativni doživljaj – kazala je Ivetić.

Ona smatra da je ova vrsta specifične igre i odnos između posmatrača i likovnog djela koja treba da probudi stvaranje nove vrijednosti, nove istine.

Izložba otvaranje – Dušica Ivetić

– Pozivam vas da potpuno oslobođeni bilo kakvog koncepta, ideje nametnute sa moje strane, pristupite analizi doživljaja i dovršite moje radove – rekla je Ivetić.

Umjetnica je rođena 1981. godine u Kotoru. Diplomirala je i magistrirala slikarstvo na Akademiji lijepih umjetnosti u Firenci, a doktorirala digitalnu umjetnost na Univerzitetu umjetnosti u Beogradu.

U ime Opštinske javne ustanove „Muzeji“ Kotor, organizatora izložbe, prisutne ljubitelje likovne umjetnosti pozdravila je Mileva Mršić. Izložba će biti otvorena do 1. avgusta

Najčitanije