16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

U Leću pronađena boca sa stripom sa 15. Hercegnovskog strip festivala

Strip u boci

Tačno četrdeset dana nakon što je bačena u more, boca sa ilustracijama strip junaka nacrtanim na ovogodišnjem, petnaestom Hercegnovskom strip festivalu doplovila je do Italije, tačnije do plaže Le Ćezine, u blizini grada Leće u pokrajini Apuliji. Bocu je juče pronašla djevojka po imeni Kjara, koja je odmah kontaktirala autora, Sedata Ozgena, specijalnog gosta HSF-a iz Njemačke.

„Bila je to uzbudljiva avantura, vidjeti bocu, otvoriti je i pronaći poruku“, napisala mu je Kjara.

Njemački autor je odmah kontaktirao HSF i prenio nam sjajnu vijest, a svojim pratiocima na društvenim mrežama je napisao

„Ovo je fantastično. Tokom gostovanja na Hercegnovskom strip festivalu u Crnoj Gori stavili smo crteže u boce i bacili ih u more. Upravo je neko u Italiji pronašao bocu sa mojim ilustracijama. Ludo, zar ne?“

Sedat Ozgen, jedan od upečatljivijih ovogodišnjih specijalnih gostiju, čovjek je koji je sa neskrivenim entuzijazmom govorio o svom iskustvu na HSF-u:

„Hercegnovski strip festival je vjerovatno najbolji festival stripa koji se može zamisliti“, napisao je, između ostalog, Ozgen u osvrtu na proteklo izdanje jedine naše manifestacije posvećene devetoj umjetnosti. Magija HSF-a donijela je ovom gostu još jednu lijepu uspomenu, za koju smo sigurni da je nije mogao ni zamisliti.

Strip u boci

Podsjetimo, ovo je peta HSF boca sa stripom koja je pronađena. Prethodne četiri pronađene su u Brindiziju u Italiji, uvali Mala Draga na Istri, na otoku Pašmanu u Hrvatskoj i u Bigovi u Crnoj Gori. Pored Ozgena, autori čiji su radovi pronađeni su Iztok Sitar, Valentina Briški, Midhat Kapetanović i Filip Andronik.

Najčitanije