9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

U najluđoj trci uživali takmičari i posjetioci

Trka karića – foto RTHN

Najluđa trka „Karotrc 2023“ održana je juče na stazi dugoj oko 700 metara od nekadašnjeg hotela Rudnik do Škvera. Veliki broj sugrađana ali i gostiju ispratilo je trku koja je okupila 143 ekipe.

U kategoriji jednosjed prvo mjesto zauzeo je Ernes Senadović, drugo Ahmer Senadović, a treće Nemanja Kašćelan svi iz Kotora. U kategoriji dvosjed najuspješniji su bili Dražen i Nikola Boban iz Prugova, drugo mjesto pripalo je Bojanu i Stefanu Gojkoviću iz Herceg Novog, a treće Miodragu Milovanoviću i Milanu Popoviću iz Kotora. U kategoriji trosjed prvo mjesto osvojili su Ahmer Senadović, Nemanja Kašćelan i Dimitrije Tadić iz Kotora, drugo Bojan i Stefan Gojković i Bojan Bulatović iz Herceg Novog i treće Miodrag Milovanović, Dejan Kustudić i Ivana Bilafer.

Najstariji učesnik trke bio je Zoro Martineti, 76 godina, a najmlađa takmičarka Ana Kašćelan 14 godina. Najsporiji takmičar je Miloš Milošević iz Trebinja i on je dobio lenju pitu u obliku kornjače od Jokine kužine, a najmaškaraniji karić dvosjed Nikola i Vuk Kotur iz Kruševca.

Trka karića – foto RTHN

Promoter trke bio je Antonije Pušić. U okviru trke, donacijama učesnika i posjetilaca prikupnjeno je 516 eura za liječenje naše sugrađanke Snežane Krivokapić Radović.

Trku karića organizovala je NVO Maškare, a dio je programa Praznika mimoze. Ove godine obezbijeđen je bogat novčani fond nagrada. Manifestaciju su podržale Opština Herceg Novi i Turistička organizacija.

Izvor:RTHN

Najčitanije