12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

U okviru manifestacije “Evropska nedelja mobilnosti” najmlađi sadili drveća

Foto CG News

U okviru manifestacije “Evropska nedelja mobilnosti” u Tivtu je, u saradnji sa obrazovnim institucijama u gradu, organizovana sadnja drveća.

Akcija se realizuje i povodom obilježavanja Dana zaštite ozonskog omotača koji je uspostavljen 1994 godine.

Milica Manojlović sekretar Sekretarijata za urđenje prostora Opštine Tivat ističe da će u okviru ove akcije biti posađeno 110 sadnica stabala masline, košćele i lipe.

„Cilj današnje aktivnosti je prvenstveno edukacija djece u vrtićima i osnovnim školama. Smatramo da je ovo jedan od načina da javne površine učinimo boljim i ljepšim i da djecu naučimo kako da čuvaju životnu sredinu“ poručila je Manojlović.

Foto CG News

Akcija sadnje jedan je od programa tradicionalne manifestacije “Evropska nedelja mobilnosti” koja se u Tivtu održava od 16. do 22. Septembra.

“ I ove godine akcenat je stavljen na poboljšanje mobilnosti i ljepši i zeleniji grad. Tako osim sadnje drveća i ozelenjavanja javnih površina imamo i promociju vožnje bicikala, brojne radionice o mobilnosti za mlade kao i nekoliko sportskih takmičenja“ kaže Patricija Pobrić menadžerka Opštine Tivat.

Foto CG News

Opština Tivat ove aktivnosti realizuje u saradnji sa obrazovnim institucijama i komunalnim preduzećem. Posebno je interesantna, ističe Pobrić, radionica popravke bicikala pa građani mogu da „doguraju“ svoja bicikla i osim besplatne opravke mogu i da nauče kako da ga sami poprave.

„Poslednja aktivnost za ovu godinu biće realizovana u četvrtak i riječ je o radionci Mobilnost i mladi. Jako smo zadovoljni odazivom građana na akcijama koje realizujemo tokom manifestacije“, zaključila je Pobrić.

Najčitanije