12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

U Pomorskom muzeju otvorena izložba “Hrvatska baština u trećoj dimenziji”

“Hrvatska baština u trećoj dimenziji” naziv je izložbe koja je povodom Dana državnosti Hrvatske otvorena u ponedjeljak u Pomorskom muzeju Crne Gore u Kotoru.

O izložbi su govorili u ime organizatora direktor Pomorskog muzeja Andro Radulović, predsjednica Hrvatskog građanskog društva Crne Gore Rafaela Pina Lazarević, koja je kazala da je izložba rezultat dugogdišnje uspješne saradnje sa Hrvatskom maticom iseljenika – podružnica Split.

„Ova izložba govori sama za sebe, to je zbirka artefakata iz hrvatskih muzeja, koje smo posložili zemljopisno od Dubrovnika do sjevera da bi završili sa Ilokom. Izložba je prikazana u 3D tehnici. Hrvatska je izuzetno bogata kulturnim i povijesnim nasljeđem, pa je samim tim potencijalno vrlo zanimljiva destinacija u turizmu. Cilj ove izložbe je prezentirati dio tog bogatstva, koje se baštini u hrvatskim muzejima“ – kazala je Branka Bezić Filipović voditeljica Hrvatske matice iseljenika-podružnica Split. Koja je otvorila izložbu.

Izložba je realizovana u  3D tehnologija, pa su  posjetitelji za tu svrhu koristili i 3D naočale, što je izazvalo veliko i nteresovanje posjetitelja.

Autor izložbe je kompanija Astarta plus iz Zagreba.

Najčitanije