17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

U Risnu održana manifestacija Rimska noć 2021.

Manifestacije Rimska noć

Turistička organizacija opštine Kotor organizovala je sinoć manifestaciju „Rimska noć 2021“ koja se ove godine po drugi put održava u tom gradu.

Manifestacija je javnosti približila važnost arheologije u turizmu i obogatila kulturnu i turističku ponudu Risna i Boke Kotorske.

Manifestacija je obuhvatala nekoliko segmenata: zabava, odjeća, gastronomija, zanati, igre.

Manifestacije Rimska noć

Program je bio podijeljen na: radionice za djecu, zabavni i gastro dio.

Kroz radionice za djecu, uz angažovanje animatоrа realizovane su rimske igre kao što su borbe sa drvenim mačevima i štitovima, povlačenje užeta, ubacivanje oraha u amforu itd. Kroz zabavni dio planirane su animacije kroz gladijatorske borbe.

Direktor turističke organizacije Kotor Jovan Ristić kazao je da je sinoć bilo dosta animacije, pogotovo za djecu.

Manifestacije Rimska noć

“Imamo i prezentaciju domaćih proizvoda i degustaciju onoga što su pripremile žene Risna i koleginice iz TO. Imamo i frizerku koja djevojčicama pravi autentičke rimske frizure”, rekao je on.

Simulirano je, kaže, i korišćenje oružja iz tog vremena koji je naravno prilagođen djeci.

Manifestacije Rimska noć

On je zadovoljan posjetom i naglasio da se trude da se poštuju sve epidemiološke mjere.

“Želimo da budemo odgovorni i da na taj način pošaljemo poruku da je moguće organizovati neku manifestaciju a da ne ugrožavamo ni sebe ni druge”, poručio je Ristić.

Direktor Arheološkog Muzeja Narona iz Hrvatske Toni Glučina kazao je da su večeras predočili svoje materijale i suvenire.

Manifestacije Rimska noć

 

Kulturni turizam i arheologija u okviru njega je u Hrvatskoj veoma razvijen što, ističe, pokazuje zainteresovanost kako stranih tako i domaćih turista.

Najčitanije