16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

U Šibenskom akvatoriju izgorela koča, posadu spasila druga ribarica

lokarda-koča- foto čitatelj morski hr

Ribarski brod izgorio je u subotu u hrvatskim teritorijalnim vodama između Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije, njegova posada prebačena je na drugi ribarski brod, po informacijama iz policije more nije onečišćeno, a požar su gasili vatrogasci iz Kaštela.

Dojavu o požaru broda, hitne službe primile su oko 13 sati u subotu poslijepodne, a na intervenciju je upućen vatrgasni brod, policija te plovilo Lučke kapetanije.

Vatrogasci iz Kaštela pozvani su na intervenciju gašenja ribarskoga broda nakon kvara na vatrogasnom brodu za intervenciju, izvijestila je šibenska Lučka kapetanija.

Policija je izvijestila da su četiri člana posade na vrijeme spašena prelaskom na drugi ribarski brod, a prema informacijama iz policije, more nije onečišćno.

Portal Morski.hr neslužbeno doznaje da se radi o ribarskom brodu “Lokarda” koji je kočario južno od otoka Žirja te da su na počinu izišli vatrogasci, Lučka kapetanija i policija. Brod Lučke kapetanije koji je prvi pristupio gašenju morao je odstupiti zbog velike vrućine i činjenice da na brodu ima plinskih boca, što bi dovelo u opasnost i gasitelje.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije