4 C
Kotor

Slušaj online radio

U Splitu turistički brod udario u obalu i potonuo, putnici evakuisani

nasukan brod Split

Turistički brod Morska vila u nedelju oko 2.35 na splitskoj Zapadnoj obali udario je u obalu, a svih 50 putnika izašlo je na kopno te nisu ozlijeđeni, izvijestila je splitska policija. Kapetan je zatečen u vidno alkoholiziranom stanju i priveden je.

Istraga je u tijeku a u nju su uključeni i radnici Lučke kapetanije. Na terenu su i vatrogasci koji su u more postavili zaštitne brane kako ne bi došlo do onečišćenja, javio je za Vijesti u 8 HTV-a, Branko Dobrota.

– Jutros oko 2.30 u Splitu, Branimirova obala, u pristanište benzinske postaje udario je turistički brod na kojem se nalazilo oko 50 putnika. Svi su sišli s broda na obalu i niko nije povrijeđen. Na mjesto događaja su iašli vatrogasci, radnicii Lučke kapetanije i policijski službenici. U toku je očevid od strane Lučke kapetanije, dok je u službene prostorije policije zbog utvrđene alkoholiziranosti i time postojanja sumnje u kazneno djelo Ugrožavanja posebnih vrsta prometa priveden kapetan broda i zadržan radi provođenja kriminalističkog istraživanja, saopštila je policija.

Izvor:HRT

Najčitanije