20 C
Kotor

Slušaj online radio

U Sportskom centru Igalo završeni radovi na zamjeni parketa: Vrijedna investicija u okosnicu razvoja sportskog turizma

SC Igalo

U Sportskom centru Igalo sinoć je svečano obilježen završetak radova na zamjeni podloge, pa sada dvorana sa novim parketom plijeni kvalitetom i površinom parira najvećim dvoranama u regionu.

Rekonstruisanu sportsku salu je otvorio predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, u pratnji brojnih predstavnika gradskih preduzeća i ustanova, sportskih kolektiva i korisnika usluga Sportkog centra Igalo. Obilježavanju završetka radova na postavljanju novog parketa prisustvovao je i konzul Republike Srbije u Crnoj Gori, Zoran Dojčinović.

Ukupna površina borilišta sa savremenom parketnom podlogom sada iznosi čak 1.600 kvadratnih metara. Izvedeni radovi podrazumijevali su sanaciju podne betonske ploče sa višeslojnom hidroizolacijom i ugradnju kvalitetnog sportskog parketa na elastičnoj podkonstrukciji. Isti tip parketa, koji u svemu odgovara pravilima Međunarodne košarkaške federacije, u široj regiji je ugrađen samo u beogradskoj dvorani Pionir.

Prema riječima predsjednika Katića, riječ je o investiciji na koju se dugo čekalo i kojom će konačno biti rješen višegodišnji problem Sportskog centra.

-Uprkos krizi izazvanoj pandemijom virusa Covid-19, bili smo odlučni da projekat realizujemo u ovoj godini, jer smatramo da naši talentovani sportisti i mladi ljudi u Herceg Novom zaslužuju kvalitetnu sportsku dvoranu, poručio je Katić.

On se osvrnuo i na prethodni period i naglasio da lokalna uprava vidi Sportski centar Igalo kao okosnicu razvoja sportskog turizma u našem gradu.

-Polazeći od toga, tokom prethodne tri godine značajno smo ulagali u unaprijeđenje rada i poboljšanje kvaliteta usluga ovog centra, čemu ste i sami svjedoci. Svjesni da je infrastruktura neophodna za razvoj sporta i sportskog turizma u Herceg Novom, ustupili smo hotel i restoran na upravljanje Sportskom centru. Na taj način smo ovim objektima, koji nisu bili u funkciji prije nešto više od tri godine kada je aktuelna uprava preuzela vođenje grada, dali novu vrijednost i proširili ponudu kompleksa, kazao je Katić.

SC Igalo

Ovom investicijom se otvoraju mogućnosti za organizaciju velikih sportskih događaja, te predstavljaju najbolju preporuku sportskim savezima i klubovima iz zemlje, regiona i svijeta da upravo naš grad odaberu za svoje pripreme, kampove i turnire.

-Naša je misija da Sportski centar Igalo bude prepoznat daleko izvan granica naše zemlje kao omiljeno odredište sportista i sportskih radnika, mjesto sučeljavanja i okupljanja najvećih asova i domaćin događaja koji će dovoditi svijet u Herceg Novi, zaključio je prvi čovjek Opštine Herceg Novi.

Kako je kazao direktor SC Igalo Radovan Ralević, lokalna uprava je na čelu sa predsjednikom Katićem prepoznala važnost i značaj ove investicije za sport u našem gradu, prihvativši da se realizacija projekta u ovim teškim vremenima odvija nesmetano i uz punu podršku.

-Veliku zahvalnost dugujemo svim lokalnim preduzećima koji su nesebično pomogli u realizaciji i svim radovima, te fantastičnom kolektivu Sportskog centra Igalo na ogromnom trudu i radu od početka do kraja izgradnje. Zahvaljujem se svim klubovima i sportskim prijateljima i želim im da sa ovoga parketa iznjedre veliki broj sportista i sportistkinja koje će jednoga dana biti prepoznati kao ambasadori sporta u Herceg Novom, poručio je Ralević tokom ceremonije.

Važno je istaći da su pripremne radove, skidanje starog sportskog poda, rušenje i odvoz materijala i detaljno čišćenje podne betonske ploče, izvršili zaposleni u sportskim objektima Sportskog centra Igalo, čime je napravljena značajna ušteda. U tome su imali pomoć mehanizacije gradskih preduzeća ”Komunalno stambeno” i ”Čistoća”.

Takođe vrijedi napomenuti da je prilikom montaže parketa vođeno računa o prosječnoj godišnjoj vlažnosti vazduha na lokalitetu Bare Igalo, kako bi bile izbjegnute potencijalne deformacije parketa.

Rekonstrukciju sportskog poda vrijednu gotovo 195 hiljada finansirala je Opština Herceg Novi. Nosilac posla bio je Sportski centar Igalo, a izvođač radova kompanija „Tomaš grupa“ koja je kao prvorangirani ponuđač izabrana na tenderu.

Najčitanije