21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

U Stolivu održana Camellia Trophy – ribari Usanović i Vujošević osvojili trofej

Na tradicionalnoj manifestaciji Camellia Trophy u Stolivu, koja je održana juče prvo mjesto osvojili su ribari iz Prčanja Zvonko Usanović i Nenad Vujošević koji su uhvatili 11 kilograma ribe iz drvene pasare.

Pored lovorovog vijenca, po običaju je osvojio i sadnicu kamelije. Ribari su ulovili tridesetak kilograma razne ribe.

Camellia Trophy 2019.

Trka drvenih barki na vesla nije održana, kao ni prezentacija gondolijera, zbog jakog vjetra i lošeg vremena kazo je predsjednik udruženja „Kamelija“ iz Stoliva, Romeo Mihović.

Camellia Trophy 2019.

Jedriličari JK „Lahor“ iz Kotora uspješno su održali svoju promotivnu regatu.

U Domu slobode “Niko Bilafer” u Stolivu vlasnici drvenih barki i ribari su, uz stručne savjete, predstavili realizovane projekte restauracije svojih plovila, a učestvovali su i predstavnici kalafatske radionice “Bokovac” iz Bara.

U cilju zaštite i očuvanja drvenih barki, te predloga da se ova plovila proglase za materijalno kulturno dobro, organizovano je potpisivanje peticije. Iz udruženja pozivaju ljubitelje drvenih barki da se pridruže akciji putem Interneta na drvenebarke.blogspot.com

Camellia Trophy 2019.

U okviru tradicionalne manifestacije „Fešta kamelija 2019“, događaj su organizovali nevladino Udruženje „Kamelija“ Stoliv, Klub sportskih ribolovaca „Ama“ iz Kostanjice i Mjesna zajednica Stoliv.

Najčitanije