20 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu održan Žućenica fest

Žućenica fest 2021. – foto CG News

Popularna gastro manifestacija „Žućenica fest“ održana je sinoć na brodu „Vodena kočija“.

Organizatori, Udruženje žena Tivta, kažu da su se odlučili da manifestacija bude na brodu kako bi se ispoštovale važeće epidemiološke mjere I ograničenje broja okupljenih.

Blaženka Vučurović predsjednica Organizacije žena Tivta zadovoljna je kako je protekla manifestacija čije je održavanje ove godine bilo upitno, ističući da se Žućenica fest održava 17. godinu za redom.

Na meniju su se našla brojna poznata ali I nova jela od žućenice.

“Posjetioci su mogli da degustiraju klasična jela poput žućenice sa krompirom I jajima pa do kreativnih, modernih jela u kojima smo željele da pokažemo da tamo gdje se može upotrijebiti spanać ili blitva, može I žućenica” kaže Vučurović.

Predsjednik Opštine Željko Komnenović istakao je da je ovo lijep početak turističke sezone u gradu te da su očekivanja velika.

“Veoma smo zadovoljni trenutnom posjetom koja se kreće oko 67 odsto u odnosu na 2019 godinu. I na aerodromu je primjetan veći obim saobraćaja naročito tokom vikenda. Večeras vidiimo zadovoljna i srećna lica ljudi što znači da je vrijeme za vraćanje u normalan život” kaže Komnenović.

Žućenica fest I ove godine podržala je Turistička organizacija grada.

Žućenica fest 2021. – foto CG News

Ovo je prva manifestacija ovoga ljeta u kojoj je turistička suorganizator a već sledeće sedmice nastavljamo sa organizacijom sličnih događaja, kaže direktorica Danica Banjević Ćeranić.

“12 jula organizujemo otvaranje Tivatskih ljetnjih fešti sa Glazbeno prosvjetnim društvom Tivta I KUD-om Boka. Tokom jula u planu je održavanje još tri manje manifestacije kojima se želi predstaviti lokalna tradicija I kultura”

Ćeranić ističe da su zadovoljni kako se sezona za sada odvija posebno kada je u pitanju popunjenost hotelskih kapaciteta u gradu koji je na nivou brojki iz 2019 godine. Trenutna popunjenost hotela je na nivou od 94 odsto.

“ Najave za predstojeći period su dobre, pa se nadamo dobroj popunjenosti tokom jula I avgusta” kaže Banjević

Cjelokupan prihod koji je sinoć sakupljen prodajom ulaznica za Žućenica fest biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Izvor:CG news

Najčitanije