33 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu uz zvuke sambe održan 3. Međunarodni karneval (FOTO, VIDEO)

Sinoć je u Tivtu održan 3. Međunarodni karneval koji je na ulice grada i gradsku rivu Pine privukao brojne  posjetioce.

Karneval u Tivtu okupio je preko 300 karnevalista iz 15 zemalja, među kojima su i karnevalske grupe iz  Brazila, Bolivije, Čilea, Arube, Italije, Njemačke, Turske, Švedske, Holandije.

Goran Božović, menadžer Festivala kazao je da je, računajući i učesnike iz Crne Gore, u karnevalskoj povorci bilo preko 500 učesnika.

Karneval Tivat 2023.

„Imamo i visoke predstavnike i specijalne goste iz Federacije evropskih karnevalskih gradova. Potrudili smo se da treći karneval bude za pamćenje, da nimalo ne odstupa od kvaliteta i zadatih standarda koje smo postavili prethodnih godina. Program je bogat i raznovrstan. Pokušali smo da integrišemo više obilježja našeg grada i da to sve povežemo kroz lijepe emocije i sve ono što karneval nosi“, kazao je Božović.

Učesnici karnevala su se istakli svojom maštovitošću i originalnošću kostima, inspirisanih različitim temama i pričama. Kroz ulične parade, plesne performanse i muzičke nastupe, karneval je oživeo duh zabave i pozitivne energije.

Karneval Tivat 2023.

Iz Turističke organizacije Tivat ističu da ovaj događaj doprinosi kvalitetu turističke ponude grada naročito kada se ima u vidu da je riječ o događaju koji traje četiri dana.

„Karneval predstavlja stepenicu više u razvoju Tivta kao turističke destinacije, samim tim i turističke ponude posebno kada se uzme činjenica da se karneval odvija u predsezoni. Ovo je dobar input za Tivat u sezoni koja je pred nama“, kazala je direktorica TO Tivat Nina Lakičević.

Dr Andrija Petković potpredsjednik Opštine Tivat ističe da karneval nije gradu donio samo nove goste već i vedrinu i radost.

Karneval Tivat 2023.

“Tivat je danas karnevalska oaza sa brojnim gostima iz inostranstva i uvjeren sam da će ova manifestacija nastaviti da živi i da se razvija jer je ovo događaj koji je potreban gradu” poručio je Petković.

Nakon defilea ulicama grada na Pinama je održan performans karnevalskih grupa.Odmah zatim uslijedio spektakularan Brazil samba šou a veče se nastavilo koncertom Amadeus benda.

U sklopu karnevala danas je u Tivtu održana i “Maškarana bubijada” 13. po redu, susret vlasnika Volkswagen oldtajmera koji je priredio “Volkswagen Classic Club”.

Treći Međunarodni karneval Tivat, u organizaciji NVU Maškarada, pod pokroviteljstvom Opštine Tivat i CZK Tivat, i  zlatnim sponzorom  TO Tivat, završava danas. Predviđena su dva programa “Maškarana regata” u organizaciji JK “Delfin”, je u 11 sati ispred Rive Pine a Dječiji karneval počinje u 19 sati i kretaće se istom trasom kao i prethodnog dana. Performans  izabranih karnevalskih grupa, vrtića i osnovnih škola iz našeg i okolnih gradova,  i iz Kolašina je na Pinama.

Više fotografija na našoj Facebook strani.

Najčitanije