24 C
Kotor

Slušaj online radio

U toku pripreme Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu i ugostiteljstvu

Tivat / foto Boka News

Usklađivanje naše, sa zakonskom regulativom EU zahtijeva reforme u mnogim oblastima, a jedna od njih je i otklanjanje zakonskih barijera u oblasti turizma i ugostiteljstva i bolji pravni okvir u kojem će biti eliminisani nedostaci prethodnih tekovina, saopštili su iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Oni su najavili da je u toku priprema Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu i ugostiteljstvu.

– Strateški veoma značajan dokument kojim će se regulisati neka od pravnih pitanja koja se tiču uklanjanja biznis barijera, suzbijanja sive ekonomije, zaštite potrošača/turista i poboljšanja cjelokupnog ambijenta u oblasti turizma. Glavni nosilac aktivnosti prilikom pripreme Nacrta je stručni tim Ministarstva ekonomskog razvoja potpomognut stručnajcima iz raznih oblasti, kako bi se na kraju kao rezultat dobio kvalitetan i primjenjiv strateški dokument – navode iz ovog resora.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja su kazali da je pri izradi jedna od ključnih stavki i usklađivanje sa zakonskom regulativom Evropske unije, što će dodatno osnažiti primjenu i imati dugoročne efekte za sve nedostatke koji su godinama zanemarivani.

Rok za izradu Nacrta je 15. decembar, kada će isti biti dostavljen Vladi Crne Gore na dalje postupanje.

Boka Kotorska – foto Boka News

Tokom ranije održane Javne rasprave upućene su sugestije koje se dodatno razmatraju u cilju unapređenja sadržaja dokumenta, a zbog složenosti procesa stručni tim Ministarstva ekonomskog razvoja naglašava da se javila potreba za organizovanjem dodatnih sastanaka i okruglih stolova na kojima će stručna javnost i svi zainteresovani subjekti diskutovati o tekstu Nacrta.

Shodno tome, iz Ministarstva ekonomskog razvoja pozivaju sve zainteresovane učesnike da se aktivno uključe u stvaranje primjenjivog pravnog okvira koji se tiče turizma i ugostiteljstva, tako što će svoje primjedbe, predloge i sugestije uputiti na adresu elektronske pošte marjan.milacic@mek.gov.me.

Najčitanije