18 C
Kotor

Slušaj online radio

U udaru ruskog bombardera u zgradu broj žrtava popeo se na 13

Rusija – foto Twitter

Spasioci su izvukli tijela 13 ljudi, od njih troje djece, u deveterokatnici u ruskome gradu Jejsku u koju je udario bombarder Su-34 u ponedjeljak, rekao je viši dužnosnik za Interfax.
Pomoćnik ministra za zdravstvenu skrb Aleksej Kuznjecov rekao je da je 19 ljudi ozlijeđeno pri udaru zrakoplova kad je dio zgrade zahvatio plamen.

Piloti su se katapultirali nakon što je vatra zahvatila motor.

Jejs je odvojen od ruskog okupiranog teritorija u južnoj Ukrajini uskim pojasom Azovskog mora.

Vojni informativni kanal Zvezda objavio je video u kojemu se očito vidi eksplozija na Suhoju Su-34, supersoničnom bombarderu srednjeg dometa, kad se zabio u zgradu.

Snimka s mjesta događaja pokazuje velike dijelove deveterokatnice u plamenu nakon pada aviona.

Lokalne vlasti kasnije su rekle da je plamen ugašen.

Regionalni guverner Krasnodara Veniamin Kondratjov opovrgnuo je izvješća lokalnih medija da je zrakoplov nosio streljivo.

“Da je to bilo tako, ostala bi samo polovica zgrade”, prenijela je RIA njegove riječi.

Evakuirano je oko 250 ljudi, među njima 40 djece, rekle su vlasti.

RIA je objavila da se nesreća dogodila tijekom trenažnog leta s vojnog aerodroma. Agencija je citirala ministarstvo obrane koje je reklo da su piloti prijavili da se motor zapalio pri polijetanju, a da se gorivo u avionu zapalilo kada je udario u zgradu.

Ruski državni istražni odbor, koji se bavi teškim zločinima, priopćio je da je otvorio istragu te da je poslao istražitelje na mjesto događaja.

Kremlj je rekao da je predsjednik Vladimir Putin naredio da se žrtvama pruži sva potrebna pomoć. Također je naredio ministru zdravstva da odleti u regiju.

Incident se dogodio gotovo osam mjeseci nakon što je Rusija poslala svoje snage u Ukrajinu.

Izvor:Hina

Najčitanije