9 C
Kotor

Slušaj online radio

UBNOR Kotor obilježio Dan nezavisnosti Crne Gore

UBNOR

„Udruženje boraca NOR-a i antifašista Kotor u utorak je u svojim prostorijama organizovalo svečanost povodom 21. maja Dana nezavisnosti Crne Gore.

U svom skromnom domu Udruženje boraca NOR-a i antifašista Kotor okupio je veliki broj svojih članova, simpatizera i prijatelja.

Prostorije ovog društva su bile male da prime sve prijatelje koji su došli da se pridruže proslavi Dana nezavisnosti. Iz prepune prostorije čula se i predivna pjesma koju je poveo na gitari kantautor Marinko Pavićević, zatim se Miško Prelević nadovezao svojim rodoljubivim pjesmama.

Prisutnima se obratio predsjednik UBNOR-a Kotor Jovo Bećir.

“Zahvaljujem Vam se na Vašem odazivu na ovoj svečanosti upriličenoj povodom 21 maja Dana nezavisnosti Crne Gore.Na referendumu održanom 21. maja 2006.godine, voljom građana Crne Gore obnovili smo nezavisnost Crne Gore, jedne od najstarijih evropskih država. Bio je to iskorak krupne i dalekosežne važnosti kojim je otvorena nova stranica istorije Crne Gore.U period od tada do danas, 13 punih godina, nezavisna Crna Gora uspostavlja dobro susjedske odnose, razvija procese demokratizacije, uspostavlja odnose sa važnim činiocima međunarodnih odnosa koji našu zemlju doživljavaju kao factor mira, stabilnosti I saradnje u region. Članica smo NATO-a, sveobuhvatnim reformama savladavamo prepreke nap utu da postanemo članica Evropske unije.Sa željom da nam vječno traje naša Crna Gora, srećan nam 21 maj Dan nezavisnosti Crne Gore.”- kazao je Bećir.

Najčitanije