25 C
Kotor

Slušaj online radio

Učenici muzičke škole iz Budve uspješni na “Vokalno etno festivalu mladih” u Negotinu

Vokalni etno festival mladihu Negotinu

Učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Budve, učestvovali su na takmičenju VEF (“Vokalni etno festival mladih”), koje je održano protekle sedmice.  Festival u Negotinu organizuje Kreativno udruženje “Nego” koja njeguje tradiciju.

Učenici iz Budve su dobili specijalnu diplomu festivala, koji su nastupili pod  dirigetskom palicom Katarine Popović, za očuvanje tradicionalnih tekstova i melodija u obradi.

Odlukom žirija posebna diploma za izuzetan doprinos u njegovanju tradicionalne muzike pripala je dirigentu Katarini Popović.

Učenici su se takmičili u kategoriji obrada pjesama. Pjevali su i svirali pjesme iz Paštrovića i Boke.

“Interesno je navesti da mi je bio izazov napraviti aranžmane za pjesme iz Paštrovića, za mali kamerni sastav. Svega ovog ne bi bilo da nam veliku podršku nije dao direktor Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz BudveNikola Vučković, kao i donator Opština Budva. A veliku zahvalnost dugujem inicijatoru ideje da učenici naše škole počnu da pjevaju i da sviraju tradicionalne napjeve profesorki dr Zlati Marjanović i Dušanu Medinu, na velikoj profesionalnoj i nadasve prijateljskoj podršci. I važno je napomenuti da se zahvaljujem nesebičnoj podršci kolektivu, poručuju iz ove ustanove” – kazala je Popović.

Najčitanije