15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Učenici OŠ “Dašo Pavičić” učesnici evropskog projekta u Sloveniji

Učenici OŠ „Dašo Pavičić“

U okviru projekta “Evropsko selo“ devet učenika i dva nastavnika Osnovne škole “Dašo Pavičić“ predstavljaće svoju obrazovnu ustanovu, grad i državu u Sloveniji. Put je finansirala škola uz veliku pomoć Opštine Herceg-Novi, Sekretarijata za kulturu i obrazovanje, Kulturno umjetničkih društava Sloga i Igalo kao i novskih privrednika.

Projekat se realizuje i preko platforme eTwinning, koja je namjenjena nastavnicima i učenicima zemalja Evropske unije, kao i zemalja u okruženju koje učestvuju u programu Erasmus+. Učešće u projektu je odobrila Nacionalna organizacija za podrušku iz Crne Gore.

U timu su učenici Ognjen i Marija Tepavčević, Mihajlo Vlahović, Barbara Crnić, Daria Ilić, Lea Jančić, Milica Vitorović, Anastasija Dedić i Valentina Jaha, kao i nastavnice Marina Dedić i Verica Kovačević. Njihov zadatak je da predstave svoju školu, grad i državu, ali i Republiku Portugal učešćem u kulturno umjetničkom programu uz izvođenje posebno pripremljene muzičke numere. Završna manifestacija je planirana 12. maja u Radovljici.

Učenici će posjetiti „Kuću Evropske unije“ u Ljubljani i upoznati na koji način funkcioniše Evropska unija. Boravak u Sloveniji biće prilika i da obiđu OŠ „France Prešern“ u Kranju sa kojom škola sa Tople njeguje višegodišnju saradnju, baš kao što Herceg-Novi ima pobratimske veze sa ovim slovenačkim gradom od 1965. godine.

Najčitanije