23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Udruženje Roditelji: Nadležni da se obrate roditeljima i garantuju bezbjednost djece

udruženje Roditelji

Udruženje Roditelji zahtijeva od Vlade i svih ostalih državnih resora zaduženih za bezbjednost da se hitno obrate roditeljima u Crnoj Gori i kažu im da li je od zagarantovana bezbjednost njihovoj djeci u školama i vrtićima od ponedjeljka.

Tražimo da predstavnici nadležnih institucija nedvosmisleno i jasno stanu pred roditelje i građane i uvjere ih, ako je tako, da će svako dijete biti bezbjedno i da sjutra mogu da ih pošalju u vrtiće i škole bez straha da će ih neko evakuisati ili im reći da ne dolaze u obrazovnu ustanovu jer postoji mogućnost da je u njoj postavljena bomba.

Nakon što su djeca u Podgorici i Bijelom Polju prije dva dana evakuisana zbog dojave o bombi, a dio njih nije ni išao u školu iz predostrožnosti, i dalje se čeka obraćanje nadležnih uznemiranim roditeljima od kojih jedan dio razmišlja o bojkotu nastave sve dok se ne zadovolje bezbjednosni uslovi i neko im ih bude garantovao.

Šture poruke javnosti u kojima se govori o tome da ovakve situacije nijesu nepoznanica ni razvijenim zemljama, osim što nijesu uvjerljive jer se za njih nije čulo, nijesu ni za utjehu nikome u Crnoj Gori, a najmanje zabrinitim roditeljima koji su u strahu za bezbjednost svoje djece.

Zato se ostavimo priče koja nije konkretna u vezi sa ovom temom ali i dnevnopolitičkih prepucavanja, barem sada kada se neko usudio da prijeti da će dići u vazduh škole u Crnoj Gori.

Još jednom pozivamo nadležne da ulože maksimalne napore da se istraži ko su oni koji prijete našoj djeci, a zatim da budu strogo sankcionisani, bez obzira da li su istinite ili lažne dojave u pitanju, saopšteno je iz Udruženja Roditelji.

Najčitanije