20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Udvostručili cijenu dnevnog zakupa broda Crnogorske plovidbe “21. maj”

Crnogorska plovidba – 21. maj

Bord direktora državne brodarske kompanije Crnogorska plovidba postigao je protekle sedmice dogovor da cijena dnevnog zakupa broda “21. maj” u naredno periodu bude udvostručena, odnosno utrostručena.

Kako je saopšteno iz te kompanije, od 5. septembra do 5. oktobra za dan će se naplaćivati 16.500 dolara, dok će od 5. oktobra do završetka putovanja cijena biti 18.000 dolara, pa će ukupna zarada iznositi 1.305.000 dolara.

Oni podsjećaju da je aktuelna cijena dnevnog zakupa 7.600 dolara, pa bi na osnovu tog ugovora kompanija zaradila samo 570.000 dolara.

“Ovime se stiču uslovi da, prvi put od osnivanja, kompanija bez pomoći Vlade Crne Gore može da servisira sve svoje obaveze i ostvari ostatak dohotka. Takođe se vode pregovori za brod ‘Kotor’, kome ugovor ističe 15. oktobra, ostvari zakup koji odgovara stvarnoj cijeni na svjetskom tržištu”, dodaju iz te kompanije.

Dalje navode kako je od osnivanja kompanije do danas postojao jedan zakupac i da kompanija nikad nije sa izašla sa ponudom na tržište kako bi ostvarila bolje uslove.

“Ističemo da smo takođe u pregovorima sa drugim zakupcima i kompanijama koje i pored povoljnog zakupa nude ukrcaj naših kadeta koji trenutno teško nalaze način da ostvare ukrcaj i završe kadeturu. Kad se kompanija vodi odgovorno i domaćinski rezultati ne mogu izostati. Sa velikim optimizmom gledamo na budućnost crnogorskog pomorstva, sa ciljem da ga vratimo na poziciju koja mu je u prošlosti pripadala”, navode iz aktuelnog borda direktora Crnogorske plovidbe.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije