15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Ugostitelji poručuju da neće zatvarati lokale, najavili protest

Boka Kotorska u vrijeme korona virusa mart 2020.- foto Miro Marušić

Udruženja ugostitelja iz Podgorice, Tivta, Budve i Kotora poručila su da neće poštovati mjeru Instituta za javno zdravlje o zatvaranju ugostiteljskih objekata i najvili su za sutra protest na Trgu nezavisnosti u Podgorici, na kome će osim ugostitelja iz glavnog grada, biti i njihove kolege iz cijele Crne Gore. Sa ovom odlukom ugostitelji su upoznali i Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne boljesti.

Podsjećamo da je Institut za javno zdravlje najavio da će ugostiteljski objekti u Podgorici, Budvi, Ulcinju i na Cetinju od 6. novembra, u ponoć, biti zatvoreni, kao i da će ta mjera trajati najmanje 14 dana.

“Članovi udruženja iz čitave Crne Gore smatraju da nijesu krivci za novonastalu situaciju, već su poštovanjem mjera NKT-a u svojim objektima dali značajan doprinos suzbijanju epidemije virusa COVID 19. Naše argumente potvrđuje i zanemarljivo mali broj izrečenih prekršajnih naloga ugostiteljima zbog nepostupanja u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolest”, piše u zajedničkom saopštenju udruženja ugostitelja iz Podgorice, Tivta, Budve i Kotora.

Ugostitelji u dopisu naglašavaju da moraju imati isti tretman kao i ostale grane privrede.

“Ako ne i povoljniji zbog značaja turizma za državnu ekonomiju. Ipak, mjere NKT-a odnose se isključivo na ugostiteljstvo čime se ova grana privrede stavlja u diskriminatorski položaj u odnosu na sve druge, bez ikakvog osnova”, zaključuje se u dopisu.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije