18 C
Kotor

Slušaj online radio

Ugostiteljski objekti otvoreni do 22 sata osim u primorskim opštinama

Kotor u vrijeme corona virusa mart 2020. – foto Boka News

 

Zabranjuju se na cijeloj državnoj teritoriji u ugostiteljskim objektima zabavno-muzički programi: koncerti, živi nastupi muzičara i grupa, nastupi DJ izvođača i slično.

Rad ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i slični ugostiteljski objekti), uključujući ugostiteljske objekte na kupalištima i plažama ograničava se na teritoriji Glavnog grada Podgorice, Prijestonice Cetinje i opština Plužine, Šavnik, Žabljak, Nikšić, Danilovgrad, Tuzi, Kolašin i Mojkovac do 22:00.

U Južnom regionu, odnosno u svim primorskim opštinama, ostaje na snazi juče donijeto ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 24:00.

NKT preporučuje da pored obaveznog nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru svako građanin masku nosi i na otvorenom prostoru u onim situacijama i mjestima kada nije moguće održavanje fizičke distance.

Prekida se rad prvostepenih socijalno-ljekarskih komisija u oblasti socijalne i dječje zaštite u centrima za socijalni rad.

UK, UAE, Turska, Ukrajina i Bjelorusija na „zelenoj listi“

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti odlučilo je, na predlog Instituta za javno zdravlje, da britanskim rezidentima bude omogućen ulazak u Crnu Goru bez ikakvih dodatnih uslova, odnosno da Ujedinjeno Kraljevstvo uvrsti u „zelenu listu“ država na kojoj su, među ostalima, zemlje članice Evropske unije.

Porto Montenegro
Porto Montenegro

“Uvažavajući ekonomske potrebe Crne Gore NKT je nakon komunikacije nadležnih državnih epidemioloških službi i postignute saglasnosti o utvrđenim mjerama kontrole putnika prilikom ukrcavanja i iskrcavanja odlučilo da na omogući ulazak u Crnu Goru rezidentima Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ukrajine i Bjelorusije koji ne pokazuju simptome i znakove infekcije koronavirusom i zadovoljavaju druge uslove koje će propisati Ministarstvo održivog razvoja i turizma”, saopšteno je iz NKT-a.

Najčitanije