10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Uhvatimo dobre vjetrove i zajedno naprijed!

„Svi jedriličari univerzuma, ujedrinite se!“ zavijorilo se na zastavi Starogodišnje regate bokeških vjetropira 2021. u organizaciji Sekcije krstaša JK Delfin.

Duh zajedništva u kojem su Tivat i Boka ispratili 2021.godinu, s mora i na moru, prevazišao je sve izazove aktuelnog trenutka- podjele lokalne, epidemije globalne. Da se to dogodi, inicijatorima fešte bila je potrebna široka podrška zajednice. Ovom prilikom želimo poimenice da se zahvalimo svim “krivcima“ za fantastičan ugođaj koji smo priredili za bokeške   jedriličare, međunarodne ekipe, sugrađane i goste našeg grada. Jer, uspjeli smo ZAJEDNO!

U godini velikog jubileja- 70 godina od osnivanja JK Delfin, Opština Tivat i Turistička organizacija Tivat, pored redovne podrške sportskoj sekciji kluba, prepoznale su potencijal jedrenja, ne samo kao sporta, nego i kao proizvoda sportskog i nautičkog turizma, a Delfin se potrudio da opravda ukazano povjerenje. Starogodišnja regata je posljednja u nizu regata 2021.godine, koje su pored sportskog, imale i karakter turističkih manifestacija. Pomenute institucije Starogodišnju vide kao program od značaja za očuvanje lokalne kulture života, promociju sportskog i nautičkog turizma, koji u budućnosti može poprimiti širi međunarodni karakter, te su pružile podršku u medijskoj promociji i podržale izradu profesionalnih promo materijala za potrebe turističke promocije Tivta i Boke Kotorske kao jedriličarske destinacije, na čemu im veliko hvala.

Najznačajniji partner kluba u organizaciji regata za klasu krstaš- kompanija UNA Montenegro, i ovog je puta pružila nesebičnu podršku tokom priprema regate, kao i za trajanja takmičenja. Pored pomoći koju pruža u ljudstvu, brodovima, svakom vidu podrške na moru- UNA čini sve da na pravi način promoviše što znači raditi zajedno za zajednicu- darovati svoje vrijeme, uživati u druženju i zajednički kreirati neku novu vrijednost. Upravo je to onaj Tivat od nekad. Kad je najveća sramota bila da te ne zovu na mobu- to je značilo da ne valjaš! Kompaniju UNA Montenegro ne treba zvati, uvijek su tu za dobre inicijative. Ili ih sami predlože. Morski ljudi. Hvala, prijatelji!

Zahvalnica

Kreativnu podršku u pripremi i realizaciji regate pružili su kreativci različitih profila. Promotivne video spotove za Starogodišnju regatu bokeških vjetropira 2021 potpisuje Anton Luković, koji je po idejnom rješenju pokretača regate, Dejana Farkaša, izradio i zastavu Starogodišnje. Logo regate rad je Luke Radonić. Za odobrenje da koristimo njene simbole u produkciji video materijala zahvaljujemo se Bokeljskoj mornarici Kotor i njenim članovima, a našim glumcima- Bosiljki Čelanović i Mitru Mići Jovanoviću, koji je učestvovao i u scenografiji i režiji. Hvala Luki i Filipu Maslovariću, čija je ojedrena barka uvijek kad treba bila na pravom mjestu, hvala Eldinu Kubi Omeragiću, čiji je glas obilježio radijske reklame za regatu, štimung majstoru JK Delfin bez kojeg nema niti jedne fešte. U promociji na društevnim mrežama, kreiranju poruka i dizajnu pomogla je Bojana Moškov. Ideju za trofej za najbrži broj potpisuje Aleksandra Stajović, a duborez je izradila Stolarska radionica Janković. Specijalnu nagradu za najvjernijeg regatijera- maketu podmornice iz klase “Una”, izradio je Damir Montić iz Maketarske radionice Montić.

Podršku i pomoć u organizaciji manifestacije ponudili su i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Boka, a korona je htjela da Glazbeno-prosvjetno društvo Tivat ne zasvira na startu Starogodišnje regate. A planirali su. Svejedno im veliko hvala.

Starogodišnja regata 202. – foto JK Delfin

Regatu smo posvetili pokojnom kapetanu Rajku Čavoru, čijoj se porodici zahvaljujemo na časti i povjerenju koje nam je ukazala dajući nam tu priliku. Kojoj opet ne bismo znali tako dostajanstveno odgovoriti, da nam svoju podršku nije ponudila i Albina Luković iz Cvjećare Nina, koja je za potrebe morskog pozdrava izradila prelijepi vijenac od crvenih ruža koji smo položili u more, kako bi ga u defileu uz gradsku rivu pozdravilo oko 50 plovila. Uz fišć sa „Katice“ i aplauz brojne publike na Pinama.

Posebnu zahvalnost dugujemo partneru događaja- ekipi Radio Tivta, koja potpisuje komunikaciju sa drugim medijima i audio produkciju za potrebe promocije Starogodišnje regate, te Radio Kotoru i Radio-televiziji Herceg Novi, koji su medijski sponzorisali manifestaciju i pomogli da glas o našoj, svebokeškoj morskoj fešti, dođe do svakoga koga bi mogla zanimati. Veliko hvala!

Živimo na najljepšem mjestu na svijetu. Priroda nam je darovala dobre vjetrove. Vjerujemo da smo pokazali kako ih možemo zajednički uhvatiti i jedriti u neku bolju, smisleniju budućnost. Zajedno! Jer, jedriti se mora.

Nazdravlje svima nova godina!

Organizacioni odbor Starogodišnje regate bokeških jedriličara i vjetropira

Sekcija krstaša JK Delfin

Najčitanije