7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Ulcinj – Pad aviona u Štoju, akcija pilota spriječila veću katastrofu   

Pad aviona – foto Mediabiro

Prilikom pada aviona u Štoju, povrijeđene su dvije osobe. Avion koji se srušio svakodnevno je vozio turiste u obilazak Ulcinjske obale iz vazduha.

“U 11:30h smo primili poziv od službenika policije opštine Ulcinj i odmah je ekipa Službe zaštite krenula na intervenciju. Odvje smo zatekli radnike Distribucije i hitnu pomoć. Na licu mjesta smo našli pilota i još jednu osobu. Bili su povrijeđeni, ali su van životne opasnosti,” ispričao je komandir Službe zaštite i spašavanja Ulcinj, Abdulah Nimanbegović.

Nimanbegović ističe da su veće posljedice nesreće spriječene zahvaljujući akcijama koje je pilot preduzeo.

“Pilot je u tom trenutku uspio da isključi svu instalaciju i akumulator, kako ne bi došlo do veće katastrofe. Svakako smo obezbijedili mjesto jer je došlo do velikog izlivanja goriva, da ne bi došlo do požara. Bili smo tu sve dok nismo procijenili da je bezbjedno.”

Pilot – Foto Mediabiro

Pilot Suad Memić (48) upravljao je avionom kada se desila nesreća.

“U datom momentu poletio sam iz letilišta iz Štoja, i na nekih 600 metara visine osjetio sam da nemam više snage u motoru. Ugasio se motor, a onda sam ponovo pokušao da ga upalim. Upalio sam ga, ali nisam imao tu snagu. Gledao sam koja bi bila najbolja solucija da se prizemljim. Ovo je bila ta solucija koju sam izabrao. Visina je bila takva da me bočni vjetar odvukao prema drveću. Ipak, uspio sam da se spustim i spasem sebe i mog prijatelja,” ispričao je Memić.

U letljelici se uz pilota našao i Fahrudin Hajdarpašić (49), koji je takođe povrijeđen, ali je van životne opasnosti.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije