12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Ulov mjeseca april – tuna 68 kilograma, ulovljena u Boki Kotorskoj

 

Nemanja Kašćelan – Ulov mjeseca april 2023.

U nagradnoj igri Ulov mjeseca – Ulov godine za mjesec april prvo mjesto i vaučer u iznosu od 50 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je Nemanja Kašćelan sa ulovljenom tunom od 68 kg.

Tuna je uhvaćena drifting tehnikom, a borba je trajala oko sat i po. Nemanja je svu opremu koju je koristio za ovaj ulov kupio u Marine Centru u Radanovićima, od čega izdvaja štap Tubertini Vitality 20/30lb. Tuna je uhvaćena u kotorskom zalivu u jutarnjim satima.

Drugo mjesto i vaučer u iznosu od 30 eura za potrošnju u SIPA prodavnicama ili Marine Centru osvojio je Hamdi Truma sa tunom od 53,6kg.

Hamdi Truma Ulov mjeseca drugo mjesto april 2023.

Tuna ‘bluefin’ ulovljena je na ušću rijeke Bojane pendulanjem na mrtvi mamac. Borba je trajala 10 minuta, a od opreme Hamdi je koristio štap DAM Excel 100-200 3m, mašinicu Penn 950smm, te konac Daiwa J Braid 89lb.

Treće mjesto i vaučer u iznosu od 20 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je Dalibor Lečić sa licom od 10,6 kg.

Dalibor Lečić Ulov mjeseca treće mjesto april 2023.

Dalibor je ulov opisao sljedećim riječima:

“Samo što sam izašao iz rijeke Bojane puštam mamac dvadesetak metara iza sebe zatvaram mašinu podešavam dril i stavljam stap u drzač. Samo sto sam ga postavio dobijam udarac lice na štapu, ni minut pendulanja vec akcija ranom zorom.”

Među opremom koju je koristio za ovaj ulov navodi mašinicu Daiwa BG 8000, štap Raprur Sniper, kao i strunu 68 lb Varivas.

Najčitanije