20 C
Kotor

Slušaj online radio

Ulov mjeseca april: Tuna 96 kg

April – prvo mjesto – Đakonović Miloš – tuna 96 kg

Prvo mjesto u aprilskom kolu nagradne igre “Ulov mjeseca” koju za sportske ribolovce u Crnoj Gori organizuje kompanija “Una” iz Tivta i vaučer u iznosu od 50 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru – Radanovići osvojio je Đakonović Miloš sa ulovljenom tunom od 96 kg.

Tuna je ulovljena u Baru, iza ponte Voluice. Dubina nekih 50-tak metara, možda pola milje od kraja.

“Borbena tuna, vukla je čamac sigurno sat vremena, za to vrijeme se nije znalo šta je dok nakon sat vremena nije zaronila do samog dna i onda krenula sa njenim karakteristicnim pumpanjem. Borba je trajala još nekih sat vremena dok se nije pojavila grdosija pod čamcem. Bilo je malo drame oko prihvata kukom jer nije odustala sa borbom do samog kraja. Ali uz pomoć djece i supruge koji su mi pravili društvo;  i nakon dva sata borbe je bila privezana za čamac. Mamac je bio krupan širu” – priča Miloš.

April – drugo mjesto – Dragan i Nikola Marović – tuna 30 kg

Drugo mjesto i vaučer u iznosu od 30 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru – Radanovići osvojili su braća Dragan I Nikola Marović sa tunom od 30 kg.

Tuna od 30 kilograma nije neobičan ulov za crnogorske prilike. Ono što je nesvakidašnje jeste “light” pribor kojim je ostvaren ulov.

Kako Nikola priča: “Vukao sam malog živog širuna po dnu, čekao zubaca. Odjednom se štap silovito savio. Mislio sam da je u pitanju bijela krnja, jer ona ima te ,’Formula 1′ startove.

Ipak kad je struna počela da nestaje sa malog čekrka shvatio sam da se ipak radi o nekoj moćnijoj životinji. Moj brat, Dragan, je ribu vješto pratio čamcem, sve dok nijesmo nadoknadili manjak strune.

Konačno, tunu je na kuku ubo Dragan, koji je cijelo vađenje dokumentovao mobilnim  telefonom.”

April – treće mjesto – Milan Ivanović – tuna 25kg

Treće mjesto i vaučer u iznosu od 20 eura za potrošnju u SIPA prodavnicama ili Marine Centru – Radanovići osvojio je Milan Ivanović takođe sa tunom, težine 25 kg.

Pozicija ulova bila je Ulcinj, slilikonska varalica.

Najčitanije