30 C
Kotor

Slušaj online radio

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

Stadion – budući izgled

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić na svom FB profilu.

-Na ovaj način su stvoreni uslovi za izradu glavnog projekta kako bi naredne godine započeli sa gradjevinskim radovima. Uskoro će Kotor dobiti stadion dostojan grada – saopštio je Jokić.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, krajem marta sastao se sa Dejanom Savićevićem, predsjednikom Fudbalskog saveza Crne Gore,a tema sastanka bila je izgradnja novog stadiona Fudbalskog kluba „Bokelj“ iz Kotora na lokaciji postojećeg u Škaljarima.

Na konkursu Opštine Kotor za izradu idejnog arhitektonskog rešenja stadiona FK “Bokelj” najboljim je proglašen rad arhitekata iz Turske.

Žiri, kojim je predsjedavao prof. dr Veljko Radulović, odlučio se za ovaj rad jer ga, kako je u odluci navedeno, odlikuje jasno kontekstualizovano, visoko tektonično i urbano rešenje sa dobrim rasporedom masa te zadovoljava osnovni oblikovni koncept i ambijentalne činjenice lokacije.

Sa sastanka Jokića i Savićevića, poručeno je tada kako se očekuje da UNESCO da pozitivno mišljenje na projekat, kako bi Opština Kotor u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore krenula u realizaciju ove važne infrastrukturne investicije.

/I.K./

Izvor:Pobjeda

Najčitanije