20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Unija pomoraca: Nastavak izdavanja američkih viza pomorcima

Pomorci

Američko veleposlanstvo u Podgorici nastavit će izdavati vize pomorcima počevši od 19. aprila, najavila je Unija pomoraca.

Vize će se izdati onim podnositeljima zahtjeva čiji je datum ukrcaja, naznačen na garancijskom pismu, prije 15. maja 2021. godine, ako je pomorac državljanin ili stanovnik Crne Gore, ako pomorac ima C1 / D vizu izdanu u Podgorici kojoj je istekao rok trajanja u posljednjih 48 mjeseci.

Kako je navedeno na web stranici Veleposlanstva Sjedinjenih Država, zbog trenutne epidemiološke situacije u Crnoj Gori, a kako bi se spriječilo širenje KOVID-19, obustava obrade svih neimigrantskih viza, počev od 10. februara, 2021. To se, između ostalog, odnosi na turističke i studentske vize, kao i na vize namijenjene programima razmjene.

Pored toga, Veleposlanstvo nije u mogućnosti obraditi zahtjeve za vizu za podnositelje zahtjeva koji nisu rezidenti ili državljani Crne Gore.

Zainteresirani mogu dobiti više informacija putem e-maila: PodgoricaVisas@state.gov .

Veleposlanstvo Sjedinjenih Država naglašava da zbog mjera na snazi ​​za suzbijanje širenja, KOVID-19 neće pružati konzularne usluge onima koji su boravili izvan Crne Gore 14 dana prije datuma zakazanog razgovora, koji će se strogo provoditi.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije