17 C
Kotor

Slušaj online radio

Uprava policije: Pojačana kontrola prijave prenosa novca preko državnih granica

Policija – foto UP

Policijski službenici Sektora za finansijsko obavještajne poslove i Sektora granične policije u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina (UPC), sprovode zajedničke pojačane kontrole neprijavljenog prenosa gotovog novca i drugih dragocjenosti preko zakonskog limita za prijavu, a prilikom prelazaka putnika preko državne granice Crne Gore, objavili su iz Uprave policije.

Akcije se kontiunirano sprovode na aerodromskim i kopnenim graničnim prelazima, uz korišćenje specijalizovanih policijskih pasa za detekciju novca, kao i specijalizovanih skenera i detektora koje posjeduje UPC.

U sklopu ovih akcija, izvršen je značajan broj kontrola putnika, prtljaga i vozila, kojom prilikom je utvrđeno više carinskih prekršaja prenosa nedozvoljene robe, u vezi kojih je UPC preduzimala mjere iz svoje nadležnosti.

Tokom trajanja ovih aktivnosti, registrovano je nekoliko prijava unosa većih iznosa novca službenicima UPC na graničnom prelazu, u različitm valutama, u vezi kojih službenici Uprave policije – Sektora za finansijsko obavještajne poslove sprovode mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem provjere navoda i dokumentacije o porijeklu novca i dalje njegove namjene.

-Zajedničke aktivnosti će se sprovoditi u kontinuitetu, kroz pojačano prisustvo policijskih službenika Sektora za finansijsko obavještajne poslove na aerodromskim i kopnenim graničnim prelazima.

Napominjemo, lica koja prelaze državnu granicu Crne Gore dužna su da prijave gotovi novac u iznosu većem od 10.000 eura” –  zaključuju u saopštenju.

Najčitanije