7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Upriličena promocija fotomonografije povodom 100 godina PVK Jadran

Jadran – promocija monografije

Na bazenu Jadran u gradskoj luci na Škveru sinoć je upriličena promocija fotomonografije povodom 100 godina PVK Jadran.

Predsjednik PVK kluba Jadran dr Đuro Marić kazao je da bi knjigu nazvao posvetom, te istakao da će se u fotomonografiji naći ne samo plivači i vaterpolisti, treneri, oni koji su činili upravu kluba, nego svi oni koji su dio života utkali u Jadran. Kako je istakao, vrijednost knjige nije samo dokumentarna.

“Ona je po meni više emotivna, jer listanje ove knjige izazvaće emociju prema dragim ljudima, prema dobrim i manje dobrim vremenima, prema uspjesima ili porazima koji su sastavni dio sporta i života”.

Jadran – promocija monografije

Novinarka i publicistkinja Vitka Vujnović kazala je da je brižljivo zapisivana istorija dopunjena fotografija ma sjajan izbor priređivača rezultat koji potvrđuje da jedna slika ponekad govori hiljadu riječi.

“Jadran se voli kao što se voli ovaj naš Novi, uporan je i borbeni, pričljiv i ćutljiv, gospodstven je, jednako tradicionalan i savremen, spreman da stalno ide naprijed, ali i da zastane kada je to neophodno, vremešan je, a zauvijek mlad jer je spreman za nove generacije i nove početke. To je drugi način čitanja Jadranove fotomonografije i kulture ili načina življenja i Jadrana i Novog” poručila je Vujnović.

Jedan od priređivača fotomonografije Miodrag Gabo Golubin istakao je da  je težio da sakupi što veći broj fotografija, te da jednim savremenim, modernim pristupom sa saradnicima formira foto priču o Jadranu u prvih 100 godina.

Jadran – promocija monografije

“Sada sakupljene fotografije, njih 1.500 od 3.200 koliko smo odabrali nalaze se na jednom mjestu, i izražavaju suštinske vidove življenja i iskazuju život i vrijeme istorije Jadrana” poručio je Golubin.

Boro Mračević, autor knjige kazao je da fotografije govore više od hiljadu riječi, te da su toliko upečatljive da  propratni tekst nije  potreban.

Jadran – promocija monografije

“One se na prvi pogled, zauvijek pamte. Ako je tačno da  jedna slika govori više od hiljadu riječi, mi smo sa preko 1.500 fotografija, 100 godina istorije Jadrana opisali sa više od milion ipo riječi”.

Nakon promocije monografije uručene su klupske zahvalnice Novici Zečeviću i Miodragu Gabu Golubinu.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije