19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Uprkos naporima Komunalna policije, u Tivtu i dalje dosta problema sa nepravilnim parkiranjem vozila

I diplomate prave prekršaje u Tivtu

Uprkos naporima koji u suzbijanju te pojave ulaže Sekretarijat za komunalni i inspekcijski nadzor Opštine Tivat, praksa nepravilnog i parkiranja vozila na nedozvoljenim mjestima u centru Tivta i dalje je veoma izražena.

To se posebno odnosi na Arsenalsku ulicu čija je jedna kolovozna traka čitavom dužinom od raskrnice prema Pinima na jugu, do rampe na ulazu u kompleks Porto Montenegro na sjeveru, gotovo uvijek zakrčena nepravilno parkiranim automobilma- Iako to saobraćajni znaci izričito zabranjuju, ovdje je po pravilu, najviše nepravilno parkiranih taksi vozila koja rade za radio-taksi udružnja u Tivtu i ona kao takva, nikako ne bi smjela biti stacionirana mimo taksi parkirališta koja su, podnoseći zahtjeve za dobijanje licence za rad, u drugim djelovima grada deklarisala i obezbijedila sama ta taksi-udruženja.

Povremeni haos na ionako uskim i zakrečnim ulicama u centru Tivta međutim, ne prave samo taksisti, već i drugi građani koji parkiranim automobilima nerijetko zauzmu čitavu jednu traku ulice Druge dalmatinske brigade u neposrednoj blizini zgrade Optrine Tivat, pa i sam gradonačelnik sa prozora svog kabineta može gledati automobile drugiuh sugrađana koji su prisljeni voziti „slalom“ između nepraviln parkiranih i na kolovozu ostavljenih automobila prekršilaca propisa.

Komunalna policija Tivat

Nepravilnim parkiranjem dosta su „napadnute“ i lice 21. Novembra, Njegoševa kod bivšeg hotela „Mimoze“ i Luke Tomanovića kod stare zgrade Opštine gdje nesavjensi vozači nerijetko auta ostavljaju i u dijelu same raskrsnice-kružnog toka na magistrali. Svoj dopsrinos „domicilnom“ nepoštovanju propisa nerijetko daju i strane diplomete koje svojim službenim vozilima sa diplomatskim tablicama dolaze u Tivat i parkiraju na zabranjenim mjestima jer ih policija ne dira zbog diplomatskog imuniteta koji uživaju.

Na pitanje zbog čega se ne mogu efikansnije izboriti sa ovim nelegalnostima, iz Sekretarijata za komunalni i inspekcijski nadzor Opštine Tivat navode da je “samo u reonu grada koji obuhvata spomenute ulice, Komunalna policija Opštine Tivat je za nešto više od dva mjeseca izdala preko 500 prekršajnih naloga, pozivajući se na poštovanje odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja.”

“Preciznije, ovaj zavidan broj prekršajnih naloga izdat je u periodu od 1. juna do 26. avgusta. Više od polovine vozila, čiji su vlasnici sankcionisani u pomenutom vremenskom okviru, transportovano je specijalnim vozilom pauk.”- naveli su iz tog Sekretarijata.

Ističu i da tivatska Komualna policija i dalje radi u tri smjene, pokrivajuću tri patrolna reona, “pri tome ulažući sve napore da u gradu vlada red, kako u saobraćaju, tako i u drugim oblastima iz njihove nadležnosti.”, te da jednostavno, pogotovo u sezoni kada je obaveza jako puno, ne mogu stići da budu svugdje dovoljno efikasni.

Izvor:S.L.

Najčitanije