26.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Uručene plakete kao znak zahvalnosti pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Kotor

Prijem – foto Opština Kotor

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić danas je povodom Međunarodnog dana zaštite i spašavanja primio u posjetu komandira Službe zaštite i spašavanja Kotor, Maksima Mandića, kao i vatrogasce spasioce Nikolu Banićevića, Božidara Belana i Maria Markovića koji su kao dio crnogorske spasilačke ekipe boravili u Turskoj kako bi pomogli u otklanjanju posljedica razornog zemljotresa.

Oni su tokom sastanka govorili o teškim i potresnim trenucima koje su doživjeli u Turskoj, ali i o nemjerljivoj sreći jer su uspjeli da daju doprinos pobratimskom gradu u ovoj teškoj situaciji koja ih je zadesila.

Predsjednik Jokić im je uručio plakete kao znak zahvalnosti za učešće u akciji spašavanja i pomoći u zemljotresom pogođenom području Turske.

On je iskoristio priliku da čestita svim vatrogascima Međunarodni dan zaštite i spašavanja koji bi prema njegovim riječima za cilj trebalo da ima podizanje svijesti javnosti o važnosti civilne zaštite, mjerama prevencije i zaštite u slučaju prirodnih nepogoda i katastrofa i odavanje počasti žrtvama, naporima i dostignućima svih službi civilne zaštite.

Najčitanije