15 C
Kotor

Slušaj online radio

Rt Platamuni: Mladić pao sa stijene, po njega dolazilo plovilo Uprave pomorske sigurnosti

Foto: Vatrogasna jedinica Kotor

Kotorska Služba zaštite i spašavanja i Uprava pomorske sigurnosti Bar evakuisale su mušku osobu koja je povrijeđena tokom pada na stjenovitom dijelu obale u blizini rta Platamuni.

“Naime, Služba zaštite i sapšavanja Kotor je u 16:24, obaviještena od strane Policijske ispostave Kotor, da je u blizini rta Platamuni došlo do pada osobe na stjenovitom dijelu obale i da je potrebna akcija spašavanja”, saopštila je Služba zaštite i sapšavanja na Facebook-u.

Kako su naveli, na intervenciju je upućeno sedam vatrogasaca sa potrebnom opremom. Dolaskom na lice mjesta, zatečena je mlađa muška osoba sa frakturom ruke na više mjesta i u stanju šoka.

Foto: Vatrogasna jedinica Kotor

“Zbog konfigurecije terena, spašavanje se nije moglo izvršiti kopnenim putem, pa je u pomoć pozvana Uprava pomorske sigurnosti Bar koji su za manje od pola sata bila na lice mejsta sa plovilom SAR 5 i posadom od dva čovjeka”, kazali su.

I pored valovitog mora, povrijeđena osoba je prebačena na plovilo odakle je prevežena do ekipe ZHMP jedinica Kotor koja je čekala u uvali Ploče.

“Zahvaljujemo se Upravi pomorske sigurnosti na veoma brzom reagovanju kao i ZHMP jedinici Kotor na izuzetnoj saradnji” poručuju iz Službe zaštite i spašavanja Kotor.

Najčitanije