23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Uručeni pehari i priznanja najboljim sportistima Tivta u 2018. godini

Uručeni pehari najboljim sportistima Tivta u 2018. godini

Prema ocjeni sportskih novinara Radio Tivta i Sekcije sportskih novinara najbolji sportski kolektiv u 2018. godini je Stonoteniski klub Tivat,  a najbolji pojedinac je kjokušinkaj karatista, Dejan Daković, koji je vicešampion Balkana i pobjednik evropskog Kupa u kjokušinkaj karateu.

Nagrade najboljim sportistima uručili su  u petak u DTV sali “Partizan” potpredsjednik opštine Tivat, Ilija Janović, novinari Andrija Petković, Željko Komnenović i Predrag Usanović.

Uručeni pehari najboljim sportistima Tivta u 2018. godini

Najbolje tivatske sportiste i zvanice pozdravio je direktor Radio Tivta, Dragan Popadić.

„Od 1986. mi u Radio Tivtu i Sekciji sportskih novinara procjenjujemo rezultate tivatskih sportista. Radimo to pošteno, časno, sa potrebnim znanjem i u dobroj namjeri. I nije pravo pitanje da li mi to dobro radimo, već da li tivatski sportisti dobro rade svoj posao. Odgovor je potvrdan Pokazuju to i ovi pehari večeras. Za još bolje rezultate potrebni su dodatni napori i samih sportista i svih nas. Od opštine, kao generalnog sponzora, do samih građana i navijača. Tivat nije prosječna opština u Crnoj Gori. Tivat zaslužuje samo najbolje. Na svim poljima. Pa, i u sportu. U narednom periodu ja očekujem dodatna ulaganja u sportske klubove, i u sportsku infrastrukturu. To će biti dodatni motiv sportistima za postizanje još boljih rezultata. Po meni naš cilj nije samo da budemo među najboljima u Crnoj Gori, nego da budemo konkurentni i u regionu“ poručio je Popadić.

Najbolji pojedinac kjokušinkaj karatista, Dejan Daković zahvalio se na podršci i razumjevanju porodici, trenerima i svima koji su mu omogućili da izađe na takmičenja, sponzorima, sportskim novinarima…

Uručeni pehari najboljim sportistima Tivta u 2018. godini

U ime najboljeg sportskog kolektiva Tivta u 20118. godini – Stonoteniskog kluba Tivat, pehar je primio Branko Starčević. Stonoteniski klub Tivat je aktuelni šampion države, jesenji prvak i prvak Jadranske lige veterana.

„Veliko je zadovoljstvo kada se ovo desi, ljudi čuju i shvate koliko smo mi radili i koji smo napor uložili. Osjećam obavezu da se zahvalim svima koji su pomogli klubu, igračima, prijateljima kluba, naravno i opštini Tivat, Sekretarijat za sport, mlade i socijalna pitanja koji su uvijek našli način da izađu u susret kada je potrebno, Radio Tivtu koji nas je pratio i objavio da se rodio jedan novi sportski kolektiv. Mi smo mladi tim, ali imamo dosta volje. Hvala svima. Trudićemo se da donesemo još neku titulu u Tivat“, kazao je Starčević.

Pehare i priznanja dobilo je deset najuspješnijih tivatskih sportista u prošloj godini, u akciji koja se organizuje po 23. put – fudbaler Nebojša Obradović, takmičarka u power liftingu Amela Feković, bućar Gracija Stjepčević, rukometaš Aleksa Perišić, stonoteniser Željko Vuksanović, ragbista Marko Novaković, jedriličar Ilija Marković, golfer Matej Stanić i košarkaš Igor Radonjić.

Posebna priznanja uručena su karatisti Božidaru Šebeku, kik bokseru Mihajlu Ćulafiću, sportskom ribolovcu Martini Dujmušić, rukometašici Bojani Ćuzović, džudisti Stefanu Koviniću, golferki Silvana Lučić, triatloncu Aleksandru Filipu, kuglašu Mladenu Božinoviću i atletičarki Mari Jablan.

Specijalna priznanja

Uručeni pehari najboljim sportistima Tivta u 2018. godini

Specijalna priznanja uručena su predstavnicima JK“Delfin, OKK „Mavaši“, RK „Partizan 1949“, Golf klubu „Knjaginja Milica“, Ragbi klubu „Arsenal“ i Kik boks klubu „Rebel“.

Posthumno posebno priznanje uručeno je porodici Dragiše Koprivice, nedavno preminulog instruktora ronjenja.

Više fotografija na našoj facebook strani.

Najčitanije