17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Urušeni bazen Instituta u Igalu biće kompletno rekonstruisan , u planu nabavka balona za bazen na Škveru

Institut Igalo bazen – foto M.Živaljević

Bazen u Institutu Dr Simo Milošević biće kompletno rekonstruisan, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi. Prelazno rješenje do završetka rekonstrukcije bazena, kako su naveli, biće instalacija balona na bazenu na Škveru, što će vaterpolistima i plivačima omogućiti kontinuirani trenažni proces.

– Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta će u saradnji sa Upravom za sport Crne Gore i Opštinom preduzeti sve potrebne korake kako bi bazen u Institutu Dr Simo Milošević bio kompletno rekonstruisan, čime će ovo pitanje biti dugoročno riješeno – navodi se u saopštenju objavljenom na opštinskom sajtu.

Koraci i zadaci koje je potrebno preduzeti dogovoreni su na sastanku koji je održan u Institutu, a kojem su prisustvovali ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, direktor Uprave za sport Vasilije Lalošević, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, direktorica Instituta dr Marina Delić, predsjednik Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore Đuro Marić i selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković.

Sastanku je prethodio obilazak bazena, koji je trenutno van upotrebe, zbog nedavnog urušavanja krovne konstrukcije. Iz opštine podsjećaju da je krajem jula je u toku večernjih časova došlo do pucanja jedne od tri noseće grede, koja je za sobom povuka i ventilacione cijevi. Zbog havarije koja se desila, bazen u Institutu će duže vrijeme biti van upotrebe.
Prema riječima predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića, na sastanku je dogovoren red koraka koji će biti preduzeti u narednom periodu, kako od strane lokalne samouprave, tako i od državnih institucija. Katić je istakao zadovoljstvo činjenicom da je za rješavanje ovog problema istaknuta apsolutna podrška ministarke Bratić i Uprave za sport Crne Gore.

– Projektanti će u narednom periodu raditi na izradi idejnog rješenja i glavnog projekta, nakon čega ćemo konačno regulisati status bazena i u dugoročnom periodu imati to pitanje riješeno. Nakon završetka tih radova, na Vladi će sagledati kako i na koji način će projekat biti finansiran, kako bi pomogli Institutu kao firmi koja se nalazi u većinskom vlasništvu države – kazao je Katić.

Što se tiče prelaznog rješenja, dogovoreno je da Uprava za sport i Opština Herceg Novi pomognu u nabavci balona za bazen na Škveru.

– Do završetka rekonstrukcije bazena Instituta, Škver će biti privremeno rješenje za sve koji se bave vaterpolom i plivanjem, što je od iznimnog značaja posebno za djecu koja će trenirati tokom narednog zimskog perioda – istakao je.

Katić je pojasnio da, kako u budžetu grada postoje sredstva koja se odnose na troškove održavanja bazena, dio tih sredstava će biti preusmjeren za nabavku balona.

– Takođe, i Uprava za sport će odvojiti dio finansijskih sredstava za instalaciju balona, čime će finansijska konstrukcija po ovom pitanju biti zaokružena – dodao je.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije