16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Uspjeh crnogorske pomorsko-turističke kompanije – Allegra postala članica CLIA

Kruzer u Boki

Kompanija Allegra Montenegro iz Bara postala je član CLIA, najveće svjetska internacionalne asocijacije u kruz industriji.

Allegra je pomorsko-turistička kompanija koja pored pružanja klasičnih agenturnih usluga brodovima stranih kompanija koji posjećuju luke u Crnoj Gori, predstavlja i turističku agenciju posebno specijalizovanu za krstarenja i prodaju aranžmana na kruzerima.

Zahvaljujući nastajanjima ove kompanije, pored Kotora koji je jedna od najafirmisanijih luka ua prijem putničkih brodova na Mediteranu, kruzeri su od prije par godina sve intenzivnije počeli da dolaze i u Bar. Isto tako, Allegra je prava na ovom području, uvela i mogućnost za crnogorske građane da se na neki od putnilkih brodova ukrcaju i krstarnje započnu ili završe u Kotoru.

“Allegra nastoji da napreduje i da se razvija u svakom trenutku, tako je i godina iza nas bila godina u kojoj smo postigli uspjeh na više polja. Veliki korak u poslovanju i dostignuće kojim je Allegra ušla u 2019. godinu jeste članstvo u CLIA-i.”- kazao nam je vlasnik i direktor Allegre Mihailo Vukić.

On ove nedjelje boravi na partnerskoj konferenciji CLIA-e u Londonu gdje će imati priliku da se upozna sa ostalim članovima organizacije i predstavlja crnogorsku kruzing industriju. Prije Allegre, jedino je preduzeće Luka Kotor iz Crne Gore bilo tzv. zlatni izvršni partner CLIA-e sa ovog područja.

CLIA

CLIA je najveća svjetska internacionalna asocijacija u industriji kruzinga, osnovana 1975. godine. Cilj ove globalne asocijacije jeste da podstiče uspjeh svojih članova edukacijom i promovisanjem zajedničkih interesa kruzing zajednice.

CLIA pored ostalih, okuplja i vipe od 50 kruzing-kompanija sa 95% pokrivenosti globalnog kapaciteta za krstarenja. U udruženju je i preko 340 članova koji su ključni dobavljači i partneri na kruzing-kompanijam, te više od 15.000 putničkih agencija, te preko 25.000 putničkih agenata koji opsluće više od 24 miliona putnika na godišnjem nivou.

Izvor:S.L

Najčitanije