15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Uspjeh jedriličara iz Boke na Otvorenom prvenstvu Hrvatske: Dukić i Marković na postolju

Otvoreno prvenstvo Hrvatske

Milivoj Dukić je osvojio bronzanu medalju u generalnom plasmanu, a Ilija Marković zlatnu u konkurenciji jedriličara do 21 godine na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za olimpijsku klasu ILCA7, koje je održano u Splitu od 4. do 6. marta 2022. u organizaciji JK Mornar.

Milivoj Dukić koji je tri puta učestvovao na Olimpijskim igrama, poslije dva dana takmičenja i tri odjedrene regate (prvog dana nije bilo vjetra), nalazio se na trećem mestu u generalnom plasmanu. Poslednjeg dana, odjedrene je jedna regata, i uspio da zadrži sjajan plasman. Zlato je osvojio Džonatan Vadnai iz Mađarske, srebro Filip Jurišić iz Hrvatske koji je prošle godine osvojio srebro na šampionatu Evrope.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske

Mladi i izuzetno talentovani Ilija Marković je konkurenciji jedriličara do 21 godine, stigao do trona i osvoji zlato, i odlično osmo mjesto u generalnom plasmanu. Iza sebe je ostavio Antona Tomaševića iz Hrvatske i Lovra Bakolića takođe iz Hrvatske.

O uspjehu Milivoja Dukića i Ilije Markovića, najbolje govori podatak da su na Otvorenom prvenstvu Hrvatske učestvovali asovi i telenti kakvi su Pavlos Kontides, koji je zauzeo šesto mesto, Bendžamin Vadnai koji je bio peti, Bruno Gašpić koji je bio četvrti, Božidar Golubić koji je zauzeo deveto mjesto….

Otvoreno prvenstvo Hrvatske

Jedriličari iz Crne Gore su nastavili da nižu uspjehe, a 2022. godine je počela zaista sjajno. Naime, prije  Dukića i  Markovića koji su stigli do medalja na Otvorenom prvenstvu Hrvatske, bronzanu medalju je osvojio izuzetno talentovani Nikola Golubović na Velikog nagradi Mornara, takođe u Splitu.

Najčitanije