13 C
Kotor

Slušaj online radio

Uspjesi tivatskih učenika na državnom takmičenju

Prijem učenika

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović danas je upriličio prijem za učenike OŠ “Branko Brinić” i SMŠ Mladost i njihove profesore, koji su na nedavno održanom državnom takmičenju ostvarili značajne rezultate.

Egor Georgivski, učenik II razreda gimnazije u SMŠ Mladost, osvojio je prvo mjesto i maksimalan broj bodova na državnom takmičenju iz programiranja, a njegov mentor bio je profesor Mišo Klep.

Adrian Tafoski, učenik IX razreda OŠ “Branko Brinić”, osvojio je drugo mjesto na državnom takmičenju iz italijanskog jezika, a mentor je bila profesorica Marija Vučetić.

Predsjednik opštine Komnenović čestitao je učenicima i profesorima na ostvarenim rezultatima.

“Bez velikog rada nema uspjeha – zato mi možemo da budemo veoma ponosni na vas. Konkurencija je nesumnjivo bila jaka, imajući u vidu dugu tradiciju učenja italijanskog jezika. S druge strane, posebno je zadovoljstvo čuti za uspjehe mladih ljudi našeg grada u polju informatike”, kazao je Komnenović i poručio da njihovi rezultati ohrabruju, ali i obavezuju. “Vi zaslužujete mnogo bolje uslove učenja i rada. Trudićemo se da vam ih obezbijedimo, ali i da stvorimo mogućnosti da sjutra svoje karijere gradite ovdje, jer ste potrebni našem gradu.”

Đacima su ovom prilikom uručeni i prigodni pokloni. Dobitnici nagrada na državnom takmičenju tradicionalno će biti i posebno nagrađeni na kraju školske godine, kada Opština Tivat organizuje prijem za dobitnike diplome “Luča”.

Najčitanije