20.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Uspješna akcija broda Kraljevske mornarice: zaplijenjeno 2.4 tone hašiša

Uspješna akcija broda Kraljevske mornarice: zaplijenjeno 2.4 tone hašiša
Zaplijena droge – Foto: Courtesy Royal Navy / found on The Maritime Executive

Ratni brod Kraljevske mornarice HMS Diamond zaplijenio je drogu vrijednu 19 milijuna dolara u borbi protiv krijumčara u Indijskom oceanu, piše RoyalNavy.

U suradnji s multinacionalnom radnom skupinom CTF 150 – posvećene zaustavljanju kriminalnih aktivnosti na više od dva milijuna kvadratnih milja oceana na Bliskom istoku, specijalni tim za pomorsku sigurnost Kraljevskih marinaca osigurao je osumnjičeno plovilo, nakon čega su stručnjaci proveli temeljitu pretragu. U operaciji koja je trajala devet sati, pronašli su stotine paketa hašiša ukupne težine 2.382 kilograma, prenosi The Maritime Executive.

“Ova intervencija koju je proveo HMS Diamond sjajan je primjer učinkovite suradnje između partnera CMF-a i tima CTF 150,” rekao je kapetan Colin Matthews (RCN), trenutni zapovjednik CTF 150.

Uspjeh HMS Diamonda uslijedio je nakon koordinirane operacije u travnju ove godine, koju je također vodio CTF 150, a koja je dovela do niza zapljena diljem Indijskog oceana od strane Britanskih, Američkih i Indijskih ratnih brodova, pri čemu je zaplijenjeno i uništeno gotovo 5 tona droga.

Najčitanije