20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Uspješno okončana akcija čišćenja Vrmca

U znak obilježavanja Dana planete zemlje danas je uspješno okončana akcija čišćenja Vrmca. Čistili su se protivpožarni putevi i planinarskih staza, sakupljan je otpad sa padina tivatske i kotorske strane.

Stazu Lepetane-Orašje i Plavda-Orašije očistile su ekipe Službe zaštite Tivat sa dobrovoljnim vatrogasnim društvima Tivat i Boka.  Stazu Pod Kuk – Gornja Lastva očisili su članovi Triatlon kluba Herceg Novi i Kotor i planinarski klub “Vjeverica”.

Akcija čišćenja Vrmca

Sa velikog guvna na platou Vrmca 56 volontera usmerilo se u 5 pravaca u akciji čišćenja otpada, od kojih je najteža lokacija bila odmah pored Škaljarske tvrđave primarno zbog velikog broja auto guma. Sakupljeno je 10m3 otpada.

Akcija čišćenja Vrmca

Volonteri su bili primarno omladinci iz NVO Naša akcija, Omladinskog tima Tivat i Knightsbridge škole, ali su se pridruzili i familije iz jednog i drugog grada.  Akcija je organizovana od strane Opstine Tivat, Opstine Kotor i NVO Nasa akcija, uz podrsku Porto Montenegra i Turističke organizacije Tivat, kao i Komunalna preduzeca oba grada.

NVO Naša akcija je inicirala ovu aktivnost kao deo programa “Priroda za psihicko i fizicko zdravlje mladih” podrzan od strane European Endowment for democracy.

Akcija čišćenja Vrmca

Zahvaljujemo se svim učesnicima i volonterima sto su posvetili svoj dan Vrmcu, poručili su organizatori.

Najčitanije