9 C
Kotor

Slušaj online radio

Uspješno završen još jedan infrastrukturni projekat u zaleđu H. Novog

Put od Sutorine do sela Šćepoševići

Put od Sutorine do sela Šćepoševići asfaltiran je prethodnih dana, u dužini od oko 500 metara. Urađena je mašinska priprema oštećenih dijelova saobraćajnice, te izravnavajući i habajući sloj asfalta, a realizacija projekta sanacije ovog puta koštala je 30 hiljada eura. Nadzor je vršila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg-Novog.

Kako ističe predsjednik MZ Sutorina, Boro Lučić, sanacija saobraćajne i putne infrastrukture jedan je od prioriteta te mjesne zajednice i lokalne samouprave, o čemu svjedoče mnogobrojni primjeri. Tu su i projekti na poboljšanju obrazovnih, kulturnih i sportskih sadržaja, a kao što su, u prethodnom periodu završena, rekonstrukcija osnovne škole (PU Osnovne škole “Dašo Pavićić” u Sutorini), rekonstrukcija višenamjenskog sportskog terena, izgradnja pješačko-biciklističke staze u dužini od preko 2 kilometra.

“To su samo neki primjeri kako želimo da poboljšamo uslove za kvalitetan život u Sutorini. Svakako da ćemo ubuduće realizovati još značajnih projekata, od komunalne infrastrukture do stvaranja sadržaja koji neće biti samo na usluzi mještanima Sutorine, već svih žitelja Herceg-Novog”, poručio je Lučić.

Najčitanije