26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Uspješno završen prvi Movida Open Triatlon

Movida triatlon

Prvi Movida ekvilateralni ili pošteni triatlon, 1km plivanja, 10km bicikla i 4km trčanja, održan je protekle nedjelje u Tivtu.

Takmičari, njih oko 50, plivalo je na plaži Solila, zatim su vozili bicikla novim putem ka Luštici i nazad na Movidu, te odatle trčali krug preko Solila i nazad na početnu tačku. Lijepa i izazovna staza.

“Bilo je lijepo biti na Solilima. Miris privilegije osjećao se u zraku. Bilo je i mnoštvo početnika i početnica kojima je ovo bio prvi triatlon u životu, a koji su svi jednoglasno rekli da im nije i zadnji! A bilo je i elite. One naše, prave, domaće” – kazao je organizator, Triatlon klub Tivat.

Posebnu zahvalnost uputili su volonterima koji su iznijeli golemi posao na svojim leđima, te pokroviteljima trke: Turistička organizacija Tivat, Movida Bar Solila, UNA Montenegro i Supplement Store Crna Gora.

“Veliku zahvalnost dugujemo Mjesnoj zajednici Krtoli, Crvenom krstu Tivat, Odjeljenju bezbjednosti i Komunalnoj policiji. Gledamo se i dogodine” – poručili su iz TK Tivat.

Najavili su i druge trke u njihovoj organizaciji, Prokletije triatlon 7. jula i Crown of Montenegro 3. avgusta koji se održavaju u naša dva nacionalna parka, Prokletije i Durmitor.

Rezultati u apsolutnim kategorijama u prvom ekvilateralnom Movida triatlonu:

ŽENE
1. Nina Turković – TK Tivat – 1.09.51
2. Aleksandra Tot – TK Tivat – 1.12.33
3. Irina Tolstoukhova – IND – 1.15.02.

MUŠKARCI
1. Željko Cota – TK Dubrovnik – 0.48.49
2. Luka Čupić – TK Herceg Novi – 0.52.48
3. Dragan Jovanović – TK Kotor – 0.54.27

ŠTAFETE
1. Impression (Grigory, Alexandr, Daria) – 0.58.48
2. Montegirls (Milica, Elena, Natalia) – 1.02.54
3. Triathlon Caffe (Inna, Olga, Alina) – 1.10.08

Svi rezultati na:
https://live.3hercegnovi.me/event/MO24/results

Najčitanije