16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Usvojen Plan pripreme zimske turističke sezone

Tivat / foto Boka News

Vlada je danas usvojila Plan pripreme zimske turističke sezone, a cilj je, kako je saopšteno, povezivanje subjekata na svim nivoima, kako bi se omogućila nesmetana priprema, što bi rezultiralo povećanjem kvalitativnih, kvanitativnih i finansijskih efekata.

“U krajnjem, cilj je povećanje nivoa satisfakcije turista, turističke privrede i domaćeg stanovništva, kao nezaobilaznih aktera održivog turističkog razvoja”, navodi se u saopštenju Vlade.

Kako je objašnjeno, kreiraće se ponuda koja će privući goste tokom svih zimskih mjeseci, fokusirajući se na pred i post sezonu, a ne samo na tursitički “špic”, kao i na visokoplatežna tržišta, iako je u ovom segmentu konkurentnost veliki izazov.

Razvoj turizma, kako je konstatovano, nije sam sebi cilj, već je on pokretač razvoja poljoprivrede, transporta, infrastrukture, trgovine, kao i podizanja životnog standarda lokalnog stanovništva, safisfakcije turista i svih direktnih i indirektnih učesnika u ovom procesu.

Realizacijia razvojnih projekata

Usvojena je Informacija o aktivnostima na realizaciji razvojnih projekata na unapređenju turističke infrastrukture, za period januar – jun ove godine.

Đalovića pećina

U Informaciji je dat pregled aktivnosti na realizaciji razvojnih projekata na unapređenju turističke infrastrukture, u prvom redu ski-centara na području Bjelasice i Komova, Durmitora i Hajle, ali i prirodnih atrakcija poput Đalovića pećine, sa trenutnim statusom i fazama realizacije, a koji uključuju izgradnju novih žičara, skijaških staza, sistema za vještačko osnježavanje, baznih stanica, pristupnih puteva i prateće infrastrukture, kao i potrebne mjere za njihovu realizaciju.

U ove projekte je do sada uloženo skoro 106 miliona eura.

Izvor:Mina

Najčitanije