17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Utvrđen Predlog zakona o dodjeli pomoći u ribarstvu i akvakulturi

Dobrota foto Boka News

Vlada je na sjednici održanoj u četvrtak utvrdila Predlog zakona o strukturnim mjerama i dodjeli državne pomoći u ribarstvu i akvakulturi.

Kako je saopšteno iz Vlade, tim Zakonom se uređuju način i uslovi za dodjelu sredstava podsticaja korisnicima putem uvođenja strukturnih mjera što je neophodno radi unapređivanja sektora ribarstva.

Dodaje se da se tim Zakonom uređuje i promovisanja konkurentnog ekološki i resursno održivog i društveno odgovornog ribarstva i akvakulture, podsticanja sprovođenja mjera Zajedničke ribarske politike, kao i promovisanja ravnomjernog teritorijalnog razvoja područja gdje se obavlja ova djelatnost.

Donošenje Zakona je, kako se navodi, neophodno radi usklađivanja sa pravnom tekovinom Evropske unije (EU) u cilju primjene programa podrške za sektor ribarstva, uz podjelu nadležnosti i uspostavljanje procedura kakve su definisane propisima EU.

“Zakon definiše i državnu pomoć koja se bazira na podršci iz nacionalnog budžeta i budžeta lokalnih samouprava, kao i način i uslove dodjele i vođenje evidencije”, kazali su iz Vlade.

Izvor:MINA

Najčitanije