24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Uvode redovnu sezonsku liniju na relaciji Kijev – Tivat

Avion tipa B737-800 kompanije Ukraine International Airlines

Ukrajinska aviokompanija Ukraine International Airlines potvrdila je da će narednog ljeta umjesto čarter letove koje je do sada obavljala na toj relaciji tokom ljetnjih mjeseci, uvesti redovnu sezonsku liniju na relaciji Kijev Tivat.

Linija će, kako je saopšteno, sa radom početi 2.juna i odvijaće se sve do 2.oktobra. Ukraine International Airlines će na liniji Kijev-Tivat imati četiri sedmične rotacije, a na njoj će koristiti avione tipa boeing B737-800, kapaciteta 186 sjedišta.

Inače, aviosaobraćaj između Ukrajine i Crne Gore ove sezone je doživio izuzetno povećanje jer je tokom tri ljetnja mjeseca zabilježen promet od preko 223 hiljade putnika. Najveći dio tog saobraćaja odrađen je preko aerodroma Tivat za koji je iz više ukrajinskih gradova letjelo nekoliko aviokompanije iz te istočnoevrospke države. Najviše letova i najveći obim saobraćaja imala je kompanija SkyUp, a potom Ukraine International, Bees Airlines, Jonika i Windrose koje su za Tivat saobraćale iz  Kijeva, Harkova, Odese, Ljvova, Zaporožja i Dnjiproa.

Izvor:S.L.

Najčitanije