15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Uz podršku EU donirana oprema za zaštitu životne sredine u Boki Kotorskoj

Kontejneri TV i HN

Kroz projekat „Y O U t h   d r i v e“ koji finansira Europska unija, komunalnim poduzećima u Boki Kotorskoj donirani su kontejneri koji će omogućiti pravilno odlaganje otpada u lokalnoj zajednici.

Kontejnere su preuzeli predstavnici opštinskih i gradskih komunalnih poduzeća koji su izrazili zahvalnost za opremu koja će im olakšati rad na terenu. Prema zajedničkom dogovoru kontejneri će biti postavljeni na lokacije koje su najugroženije, saopštili su iz NVO “Naša akcija”.

Zahvaljujući projektu takođe su postavljene table upozorenja sa natpisom „Zabranjeno odlaganje otpada“ u svrhu podizanja svijesti svakog pojedinca i zaštite životne sredine u sva tri primorska grada. Table se postavljaju na ukupno 10 lokacija koje su najugroženije zbog odlaganja otpada na mjestima koja za to nisu predviđena.

Table

Projekat „Y O U t h   d r i v e“  podizanje svijesti o zaštiti životne sredine, i pokretanje konkretnih akcija na području  Županije Zapadnohercegovačke i Bokokotorskog zaliva se realizuje u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, koji finansira Europska unija. Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okolis i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega kao nosioc projekta, i NVO Naša akcija, sa sjedistem u Kotoru, navodi se u saopštenju.

Najčitanije